NBI: Bajnokverés Pakson, megbízott edzővel

A Schmidt Béla személyében megbízott edző által irányított Atomerőmű SE hazai pályán 90–74-re nyert a címvédő Szolnoki Olaj ellen a férfi kosárlabda NB I szerdai rangadóján.



A spanyol Enrique Gutiérrez Garcíával történő hétfői szerződésbontást követően a paksiak megbízott edzővel fogadták a bajnoki címvédőt. Schmidt Béla elégedett lehetett fiai kezdésével, ám a 7–2-es hátrányba kerülő vendégek hamar összekapták magukat, és a 8. percben 24–19-re már ők vezettek.

Az újabb fordulat ezután következett, Vojvoda Dávid vezérletével ugyanis az Atomerőmű egy 14–0-s rohanással fordított. A nagyszünetre 50–40-es részeredménnyel vonultak a csapatok, amelyek közül a Szolnok kezdte jobban a mérkőzés második felét. A hazai bajnoki küzdelmekbe csak a középszakaszban bekapcsolódó Olaj egy pontra megközelítette vendéglátóját (55–54), ám egyenlíteni nem tudott.

Vojvoda után Lorenzo Williams vette a hátára a paksiakat, akik újra elhúztak, ezúttal végleg. Az amerikai kisember 34 pontig jutott (14/15-ös büntetőzéssel), az Atomerőmű pedig az utolsó percben már húsz ponttal is vezetett. 

A Szolnok a végén még kozmetikázta valamennyire az eredményt, amire azonban így sem lehet büszke. A címvédő rögtön a második mérkőzésén elveszítette veretlenségét az NB I mostani kiírásában, a Paksnak pedig jól sült el az edzőváltás – rövid távon legalábbis biztosan.

 KÖZÉPSZAKASZ, FELSŐHÁZ, 2. FORDULÓ
ATOMERŐMŰ SE–SZOLNOKI OLAJ KK 90–74

forrás: NSO.hu