Három szurkolót állított elő a rendőrség

Összesen három szurkolót állított elő a rendőrség vasárnap Budapesten este 7 óráig - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-vel.
  
Kovács Viktória ismertetése szerint a Ferencváros-Újpest labdarúgó-mérkőzés befejezése után egy 26 éves vecsési férfit azért állítottak elő a IX. kerületi rendőrségre garázdaság miatt, mert lerúgott egy jegykiadó automatát.

A délután folyamán a rendőrség előállított egy 34 éves szurkolót pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt, egy másik 33 éves férfit pedig rendzavarás szabálysértése miatt, mert késsel akart belépni a ferencvárosi Albert Flórián Stadionba.

A szóvivő beszámolója szerint a szurkolók a mérkőzés után különösebb rendbontás nélkül hagyták el a stadiont, mozgásukat a Ferencvárosban és Újpesten is figyelemmel kíséri a rendőrség.

Kovács Viktória megjegyezte, hogy a rendőrség a mérkőzésen kívül, azzal egyidejűleg a főváros hat kerületében további hét rendezvényt biztosított, amelyek rendzavarás nélkül befejeződtek.

Kiemelte, hogy a biztosítási feladatok során a rendőrség valamennyi tudomására jutott bejelentésre azonnal és határozottan reagált, a szükséges és arányos mértékben intézkedett.

Mint mondta, a főváros közlekedésében fennakadás nem volt, a BRFK a készenléti rendőrség egységeivel megerősítve megőrizte a város nyugalmát és közrendjét.

Személyi sérülésről és jelentősebb anyagi kárról a rendőrségnek nincs tudomása - tette hozzá.

forrás: MTI