BL: Egy piros lap lett a főszereplő, nyolc között a Real Madrid és a Dortmund

Bár közel hatvan percig magabiztosan tartotta a saját továbbjutását jelentő eredményt, sőt veszélyesebb volt a Manchester United, Nani kiállítása után fordított és továbbjutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből a Real Madrid.

 

A szakértők többsége azon tanakodott a meccs előtt, hogy a Manchester United beáll-e hazai pályán bekkelni őrizve az első mérkőzésen idegenben szerzett góllal kicsikart minimális előnyt. Nos, Sir Alex igennel felelt a kérdésre, de nagyon hatékony szerkezetet talált ki, amellyel egész térfelüket megszállták a Vörös Ördögök, nem engedtek teret a statikus Real Madrid-játékosoknak, akiknek alig volt lehetőségük.

Vidic egy szöglet után kapufát fejelt, majd van Persie és Welbeck lövéseit is védenie kellett Diego Lópeznek, így jóval veszélyesebb volt a United annak ellenére, hogy nagyrészt a szervezett lerohanásokra koncentrált. Gólt azonban a hazaiak sem szereztek, így a második félidőre maradtak az izgalmak.

A szünet után gyorsan megszületett a hazai találat: van Persie lesgyanús helyezkedése és két blokkolt lövés után Nanihoz került a bal oldalra a labda, ő középre lőtt, Ramos pedig a saját kapujába juttatta a játékszert, miután Welbeck egy picit belepiszkált a passzba. (1-0)

Eleinte nem tűnt úgy, hogy a Real Madrid tud reagálni a helyzetre, de egy kiállítás átsegítette a Királyi Gárdát a mélyponton. Nani a saját térfelén letalpalta a levegőben Arbeloát, amiért a játékvezető piros lapot adott neki. Durva mozdulat volt ez tény, legfeljebb az menthette volna fel a portugált, hogy a labdát nézte.

Emberhátrányban nem igen tudott játékban maradni a Manchester United, mélyen behátrált a kapuja elé és úgy tűnt, csak óriási szerencsével őrizheti meg az előnyét. Ugyan egy jó lövése van Persie-nek még volt, de rendre lendületből indulhattak a Real Madrid középpályásai és csatárai a hazai védelemre, így csak idő kérdése volt az egyenlítés. Ez Modric átlövéséből született meg. A horvát középpályás csodálatosan találta el a labdát, amely egy centivel ment el Evra feje felett, majd a bal kapufáról pattant be. (1-1)


Két perccel később az exmanchesteri, egyébként nem jól játszó Cristiano Ronaldo is betalált. Özil sarokkal passzolt Higuaín elé, ő középre lőtt, a portugál pedig a hosszún érkezve passzolt a kapuba. (1-2)

Ekkor az angol csapatnak már két gólt kellett volna szereznie a továbbjutáshoz. Volt is esélyük a hazaiaknak, de innentől kezdve Diego López nagyszerűen védett. Carrick fejesénél, majd van Persie ziccerénél is hárított, Rooney magasról kapura húzott labdáját pedig a felső léc fölé imádkozta. Kakának volt még egy lehetősége a góllövésre, de neki sem volt szerencséje - a kapufáról De Gea hátára pattant a játékszer, de onnan sem ment be -, így nem változott az eredmény.

A Real Madrid jutott tehát a két óriás párharcából a legjobb nyolc közé, Alex Fergusonnak és játékosainak valószínűleg csak a játékvezető szidalmazása marad. Nyilván nem is fog ez elmaradni.

 Manchester United-Real Madrid 1-2 (0-0)
 gólszerzők: Ramos (48. - öngól), illetve Modric (67.), Ronaldo (69.)
 kiállítva: Nani (57.)

Továbbjutott a Real Madrid 3-2-es összesítéssel.

A továbbjutás kérdését már az első félidőben eldöntötte a Borussia Dortmund, amely Santana és Götze góljával a szünetre 2-0-ás előnyt kapart össze magának a Sahtar Donyeck elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján.

A németek ugyanakkor a második félidőben sem álltak meg, s Jakub Blaszczykowski révén a harmadikat is begyötörték Andrij Pjatov kapusnak. A sárga-feketék 5-2-es összesítéssel, teljesen megérdemelten jutottak tovább a negyeddöntőbe.

Borussia Dortmund - Sahtar Donyeck 3-0 (2-0) 

Gól: Santana (31.), Götze (37.), Blaszczykowski (59.)

Továbbjutott a Dortmund 5-2-es összesítéssel.

forrás: hatharom.hu