Wenger nagyon kiakadt a hétfői sajtótájékoztatón

A Bayern München kedden az Arsenal otthonában lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén.

Arsene Wenger, az angol Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere igencsak felháborodott, amiért hétfői sajtótájékoztatóján az újságírók nem kifejezetten a Bayern München elleni kedd esti londoni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntővel kapcsolatban kérdezték.

„Téves információ – utasította vissza indulatosan Arsene Wenger a kérdést, amely a két évre szóló szerződéshosszabbításával kapcsolatos pletykára kérdezett rá. 

– Szerintem letettem már annyit az asztalra, hogy ne fals információkkal traktáljanak, amelyeknek kizárólag egyetlen céljuk van: a károkozás."
A francia szakember nehezményezte azt is, hogy a sajtósok szóba hozták csapata minapi FA-kupabeli kudarcát.

„Ez egy Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző sajtótájékoztató. Ha a szombati meccsről akarnak beszélni, elkéstek, mert az a sajtótájékoztató a meccs után volt. Kaphatnánk végre kérdéseket a keddi mérkőzésről? Leköteleznének vele" – füstölgött Wenger, kikérve magának, hogy nem vették kellően komolyan az FA-kupát.

„Négyszer megnyertem az FA-kupát. Megnyerte valaki többször? Mondjanak egy nevet. Az a vád pedig, hogy nem állítottunk ki erős csapatot, meglehetősen sértő a szombati kezdőcsapatom tagjai számára, akik mindannyian válogatott labdarúgók. Rendben, a kiesésért el kell vinnünk a balhét, de a kritikák alaposabb indoklást igényelnének."

Wenger kijelentette: a fő feladatuk most az, hogy megcáfolják a szakértőket, akik nem az Arsenalt tartják a kedden kezdődő BL-párharc esélyesének.


„A legfontosabb, hogy eltereljük a figyelmünket arról, amit az emberek beszélnek, és a saját erősségeinkre összpontosítsunk. 

Az Arsenal az utóbbi években nem először játszik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. 

Szólásszabadság van, minden szakértő kifejtheti nézeteit, nekünk pedig az a feladatunk, hogy elegendő lelkierőről tanúságot téve elbírjuk ezeket a véleményeket. Sok szakértői jóslat amúgy sem szükségszerűen válik valóra..."

A Bayern München mestere, Jupp Heynckes már Londonban válaszolt a sajtó képviselőinek. Az ősz tréner amondó, játékosaiban meg van a kellő sikeréhség ahhoz, hogy jó teljesítménnyel rukkoljanak elő kedden az Arsenal otthonában.

"Két éve nem nyert semmit a Bayern München, kezdenünk kell ezzel valamit - mondta Jupp Heynckes. 

- A játékosokban meg van a sikeréhség és a motiváltság, mindezt bebizonyítottuk a bajnokságban, a BL-ben és a Német Kupában. 

A Bajnokok Ligája a legkülönlegesebb sorozat, a legmagasabb szinten játszol és mindig többet kell kiadnod magadból."

tv: sport1HD 20.45

 forrás: NSO.hu/hatharom.hu