Vlagyimir Klicskóék cáfolják az abszurd mérkőzés létrejöttét

Az ESPN.com szakírója, Dan Rafael a legabszurdabb dolognak nevezte azt, hogy Fres Oquendo neve felmerült Vlagyimir Klicsko ellenféljelöltjei között. 


A napokban beszámoltunk róla, hogy Fres Oquendo révén egy újabb névvel bővült a Vlagyimir Klicsko ellenféljelöltjeinek a listája. Mint ismert a WBA Szuper (Boksz Világszövetség), a WBO (Boksz Világszervezet), az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) és az IBO (Nemzetközi Boksz Szervezet) nehézsúlyú világbajnoka árpilis 6-án Hannoverben teszi majd kockára a titulusait.

A harminckilenc esztendős amerikai ökölvívó ”megjelenése” mindenkit meglepett, ugyanis Oquendo nemhogy az elit, de még a középszerű bokszolók táborába sem tartozik. Annak ellenére, hogy két világbajnoki címmérkőzéssel büszkélkedhet, őt inkább felhozóemberként tartják számon. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az elmúlt években nem voltak neki komoly mérkőzései.
Az ESPN.com szakírója, Dan Rafael például a legabszurdabb dolognak nevezte azt, hogy Oquendo neve felkerült az ellenféljelöltek listájára. Rafael a John Ruiz elleni világbajnoki címmérkőzését egyszerűen a történelem egyik legrosszabb mérkőzésének titulálta. Szerinte a találkozó hőse, Wayne Kelly volt.

A bíró a 11. menetben megmentette a szurkolókat a szenvedéstől azzal, hogy leléptette Oquendót. Klicskónak egyelőre nincsen ellenfele és csak remélni tudjuk, hogy nem egy középszerű ökölvívót választanak majd neki. Fontos megemlíteni, hogy a bajnok menedzsere, Bernd Boente kijelentette, hogy egy Oquendo elleni harc nem szerepel a tervek között.


forrás: sport365.hu