Vettel: Mindenki a nulláról kezd

Sebastian Vettel elmondta, három egymást követő bajnoki címe nem jelenti azt, hogy ő az esélyese 2013-ban a bajnoki címnek.


A Red Bull dominál 2010 óta a sportban, három egymást követő évben szerezte meg mindkét bajnoki címet. A szabályok viszonylag változatlanok maradtak 2013-ra és Adrian Newey beismerte, az új RB9 a tavalyi autó továbbfejlesztett változata. Ugyan a fogadóirodáknál Vettel a favorit, de a német pilóta elmondta, a Red Bull ugyanolyan alapokkal rendelkezik, mint a többi csapat, de nagyobbak vele szemben az elvárások. 

"Egy dolog visszatekinteni arra, csapatként mit értünk el, de valójában úgy érzem, mindnyájan újra a nulláról kezdünk" - mondta el Vettel. "Így mindnyájunknak ugyanannyi esélye van és hosszú év lesz, sok versennyel és nagyon nehéz kihívás vár ránk. Várom már és nem gondolok arra, mi történt tavaly, mert meggyőződésem, hogy ez nem jelent lökést, vagy előnyt. Ha elvárások vannak, akkor az emberek várnak el valamit, mi csak annyit szeretnénk, hogy ismét jól szerepeljünk, így nagy lesz a nyomás. De izgatott vagyok és várom, hogy autóba üljek, megkezdődjön a tesztelés. Nehéz lesz; nehéz lesz legyőzni Markot (Webber), nehéz lesz legyőzni a többieket és a többi csapatot, mert ők mindent megtesznek, hogy legyőzzenek minket. Nyilvánvalóan az elmúlt három év nagyon jó volt számunkra és sikerült legyőzni mindenkit, de ez nem garancia semmit, nem segít a további győzelmekben és a jó munka elvégzésében. Minden időben koncentrálni kell - esetünkben minden körben - és mindent megpróbálni összerakni. Egy dolog erről most beszélni, mert amint felveszed a sisakot, szeretnél teljesíteni és a legjobbat nyújtani."

A német pilóta elmondta, nemcsak Fernando Alonsót tekinti legfőbb riválisának, az élcsapatok minden pilótájával számol.
"A legjobb pilóták a legjobb csapatoknál vannak. A csapatot nézve a legjobb csapatok ellen harcolunk, pilótaként a legjobb pilóták ellen. Azt hiszem, könnyű megmondani, kik azok; Fernando természetesen az egyik közülük. Nem titok, pilótaként nagyra tartom és nagyon jó véleménnyel vagyok róla, de vannak mások is. Mark az egyik, Lewis a másik és a többiek, de természetesen nem szeretnék neveket említeni, mivel jó az esély arra, hogy valakit kihagyok, ezt pedig nem szeretném. 


Azt hiszem a szokásos névsor ... Jenson - sajnálom!"

forrás: f1hungary.fw.hu