Trófeát nyerne a Honvéddal a korábbi Juve-csatár

A Budapest Honvéd új igazolása, a Juventust is megjárt Davide Lanzafame akkor lenne elégedett, ha az idény végén valamilyen trófeát nyerne a kispesti csapattal. 


A Catania csapatától érkezett támadó a honvedfc.hu-nak beszélt terveiről: "Nagy kedvvel, boldogan érkeztem Magyarországra. Bizonyítani szeretnék, tisztában vagyok vele, hogy ehhez jó teljesítménnyel kell kirukkolnom. Nem számít, hogy a múltban milyen eredményeim voltak, csak az itteni teljesítményem fog számítani. 

Akkor lennék elégedett az itteni pályafutásommal, ha a szezon végén kézzel fogható eredményt tudnék felmutatni, mondjuk egy serleget. Természetesen mielőtt Budapestre jöttem, informálódtam. Tudom, hogy a Honvéd három fronton is érdekelt. A szavakkal nem akarok dobálódzni, de mondom, akkor lennék elégedett, ha az idény végén gazdagabb lennék egy trófeával." - mondta Lanzafame.

A 25 éves Davide Lanzafame az érkezők közül a legtapasztaltabb. A Torinoban született csatár tiszteletre méltó múlttal rendelkezik, hiszen 135 meccset játszott az olasz első és másodosztályban (Serie „A” 63, Serie „B” 72 meccs). Élvonalbeli mérkőzéseit a Juventus, a Palermo, a Parma és a Brescia csapatainál játszotta, a „B” ligában pedig a Juventus, a Bari és a Grosseto együttesében rúgta a gólokat. 2010. május 9-én, amikor a Parma 3-2 arányban diadalmaskodott a Juventus otthonában, volt csapata ellen kétszer is eredményes volt. 

Az olasz U 21-es válogatottban hét alkalommal lépett pályára, és egy gólt szerzett. A 180 cm magas és 70 kilós Lanzafame az olasz élvonalban szereplő Catania kölcsönjátékosaként fél évre kölcsönbe érkezik Kispestre. 

forrás: sport365.hu/ fotó: honvedfc.hu