BL: A Veszprém a Leónnal, a Szeged a Kielcével nyolcaddöntőzik

Az Európai Kézilabda-szövetség Bécsben elkészítette a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását, amelyen két magyar csapat volt érdekelt. Az MKB Veszprém és a Pick Szeged végül elkerülte egymást, előbbi a spanyol Ademar Leónnal, utóbbi a lengyel Kielcével találkozik. 

A csoportelsők a negyedik helyezettekkel, a másodikok a harmadikokkal csapnak össze a 16 között, az első mérkőzést az első csapat otthonában játsszák. A nyolcaddöntő időpontjai: első mérkőzések – március 13–17., visszavágók – március 20–24.  

A sorsolás a magyar csapatok részéről egyáltalán nem nevezhető rossznak.
 A Veszprém és a Szeged elkerülte egymást, így továbbra is fennáll az esélye, hogy két magyar együttes lesz a nyolc között. A szegediek előzetesen éppen a Kielcét szerették volna a csoportelsők közül, bár sokat mondó, hogy egyedül a lengyelek teljesítettek ebben a szezonban eddig hibátlanul a BL-ben.

„A nyolcaddöntőről? Kíváncsi lennék a Kielcére, amelyet ebben az évadban kevesebbet láttam, míg az atomkézilabdát játszó Hamburgot viszonylag jól ismerem, és nem kívánom ellenfélnek. A Veszprém elkerülése miatt sem szomorkodnék” – nyilatkozta előzetesen Skaliczki László, a Pick vezetőedzője. Nos, ez eddig bejött.

A csoportelső bakonyiak pedig az Ademar Leónt kapták, amely egy éve, a sorozat hasonló fázisában búcsúztatta az akkor még Mocsai Lajos irányította csapatot. Tavaly mindössze egy gól döntött összesítésben (56–55) a spanyolok javára, akik azóta gyengültek, míg a Veszprém erősödött. 

A további párosítások közül a Barcelona útja egyértelműnek tűnik a nyolc közé, a katalánoknak simán kell venni a Silkeborg jelentette akadályt. A Kielnek nehezebb dolga lehet a „döntetlenkirály” Csehovszkije Medvegyivel, míg két másik német csapat, a Hamburg és a Flensburg egyaránt szlovén ellenfelet kapott, de mindkét esetben előbbiek számítanak esélyesnek, már csak azért is, mert a visszavágókat Németországban rendezik. 


A nyolcaddöntő leginkább várt párharca alighanem az Atlético Madrid–Füchse Berlin, amelynek mindkét résztvevője a Final Fourba jutott az elmúlt szezonban. A Dinamo Minszk–Metalurg Szkopje párosítás érdekessége, hogy mindegyik együttes a selejtezőből jutott a főtáblára, majd onnan a 16 közé.

A fehérorosz csapat először jutott el az egyenes kieséses szakaszig, a Metalurgnak van már tapasztalata: egy éve a CO Zagreb búcsúztatta a nyolcaddöntőben.


A SORSOLÁS

Silkeborg (dán)–Barcelona (spanyol)

Ademar León (spanyol)–MKB VESZPRÉM


PICK SZEGED–Vive Kielce (lengyel)


Celje (szlovén)–Hamburg (német)


Csehovszkije Medvegyi (orosz)–THW Kiel (német)


Dinamo Minszk (fehérorosz)–Metalurg Szkopje (macedón)


Atlético Madrid (spanyol)–Füchse Berlin (német)


Gorenje Velenje (szlovén)–Flensburg (német)


forrás: NSO.hu