BL: Megőrülnek a norvégok Görbiczékért

Története során először minden jegy elkelt a Larvik női kézilabdacsapatának szombati mérkőzésére. Az ellenfél a Győri Audi ETO KC lesz a Bajnokok Ligájában.

 

"Ez az első olyan alkalom, hogy le kellet állítanunk a jegyeladásokat. A '90-es évek elejétől dolgozom Larvikban, de még soha nem tapasztaltam ilyen őrületet" - idézi a handball.hu a Larvik elnökét, Björn-Gunnar Bruun Hansent.

Értékesítették tehát a 3000 ülő- és az 1400 állójegyet, amelyeket kereskedelmi forgalomba hozhattak. Ezen felül a sajtósok és a VIP vendégek érkeznek majd a Larvik Arénába, amelyben eddig egyszer voltak 4500-an sporteseményen, a 2011-es, Itxako elleni döntő alkalmával.

A Bajnokok Ligájának középdöntős csoportjában a két évvel ezelőtti győztes Larvik épp úgy két győzelmet aratott az első két fordulóban, mint a tavalyi finalista kisalföldi alakulat. A két csapat a tavalyi kiírásban is találkozott a középdöntőben, akkor mindkét mérkőzést a pályaválasztó nyerte meg.

A két klub rivalizálása mellett komoly szerepet játszik a hisztériában, hogy a norvég válogatott két ikonikus alakja, Katrine Lunde-Haraldsen és Heidi Löke a magyar bajnokot erősíti.

Nem számítunk sok gólos mérkőzésre, hiszen ahogy az ETO, úgy a Larvik is húsz gól alatt tudta tartani a csoport másik két tagját, a Buducsnosztot és a Randers az egymás elleni mérkőzéseken. Mégis, miként lehetséges feltörni a norvégok védelmét?

Igen, elképzelhető, hogy ez a mérkőzés a kiváló védelmekről és a nagyszerű kapusteljesítményekről fog szólni. A Larvikot mindig is kimagasló védőmunka jellemezte, úgy vélem, hogy ez most már rólunk is elmondható. A győzelem kulcsa az lehet, ha nem hagyjuk őket rohanni a kontratámadások során, mert ez az egyik legveszélyesebb fegyverük. Fontos, hogy meggátoljuk a leindítás lehetőségét, valamint hatékonyan játsszuk pozíciós játékunkat támadásban és védekezésben egyaránt. Azt gondolom, képesek vagyunk végrehajtani a feladatokat. Két nagyon hasonló, kimagasló képességű gárda feszül majd egymásnak szombaton.

Ha már a szombati időpont szóba került, engedjen meg egy felvetést az utazásokkal kapcsolatban. Hétfőn este még Dániában szerepelt a csapat, ezután visszatért Győrbe, szombaton pedig újra Skandináviában van jelenésük. Nem tart attól, hogy a kilométerek okozta fáradtság hatással lesz a játékosok teljesítményére Larvikban?

Nos, az igazság az, hogy az esetleges fáradság egybevág azzal a ténnyel, hogy hétfőn este kellett pályára lépnünk Dániában. A legnagyobb gondot mégsem maga az utazás jelenti, hiszen kényelmes charter-járatokkal egyenesen a mérkőzések helyszínére repülünk. A probléma az, hogy ezen a héten nem volt elég napunk edzeni. Hétfőn mérkőzést játszottunk, kedden hazarepültünk, szerdán pihenőnapot kellett tartanunk, pénteken pedig már utazunk Norvégiába. Mindössze három tréning áll rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk a Larvik elleni fontos ütközetre. Lehetséges, hogy ez hátrányt jelent majd számunkra, mentség azonban nem lehet a mérkőzés végkimenetele szempontjából.

Akkor még egy dolgot tegyünk tisztába: mi volt az oka, hogy ebben a szokatlan időpontban, hétfőn este vívták a Randers elleni találkozót?

A dán csapat csarnoka foglalt volt a hétvégén, ezért nem játszhattunk szombaton vagy vasárnap.

Tv: Digi Sport1 17.45

forrás: hatharom.hu