BL: Az MKB a csoportelsőségért, a Pick a továbbjutásért küzd

Az MKB Veszprém számára a csoportelsőség, a Pick Szegednek pedig a nyolcaddöntőbe jutás a tét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében. 


A veszprémieknek egyszerűbb a dolga, hiszen ha szombaton pontot szereznek a vendég Atlético Madrid ellen, akkor csoportjuk élén végeznek. Ebben az esetben mind a nyolcaddöntőben, mind pedig - továbbjutás esetén - a negyeddöntőben is hazai pályán rendezhetik a visszavágójukat.
A beállós Marco Oneto nem játszhat vesesérülés miatt, amelyet a gárda eddigi egyetlen veresége alkalmával szenvedett el múlt vasárnap Kielben.
A Veszprém október 14-én 27-26-ra nyert az előző idényben finalista Atlético otthonában. Az is a magyar bajnok malmára hajthatja a vizet, hogy a spanyolok számára már nincs tét: így is, úgy is a csoport harmadik helyén zárnak a Veszprém és a címvédő Kiel mögött.


Ugyanezen az őszi napon a Pick Szeged 29-22-re kikapott a vendég Füchse Berlintől. A Tisza-partiak sorsa nagy mértékben függ a szombati Croatia Zagreb-Schaffhausen összecsapás végeredményétől. Amennyiben a svájciak nyernek a horvát fővárosban, úgy a magyar csapatnak pontot kell szereznie Berlinben, minden más esetben Skaliczki László vezetőedző csapata csoportnegyedikként lép tovább a legjobb 16 közé, függetlenül a vasárnap esti összecsapástól.

A BL nyolcaddöntőinek sorsolását kedden 12.30 órakor rendezik Bécsben.

A csoportelsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a csoportharmadikokkal játszanak úgy, hogy az azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek párba. Eszerint még egy Veszprém-Szeged párharc is összejöhet.

 MKB VESZPRÉM-Atlético Madrid (spanyol), szombat 17.15

 Füchse Berlin (német)-PICK SZEGED, vasárnap 19.00

forrás: MTI