BL: 11 gólos veszprémi vereség Kielben

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 9. fordulójában az MKB Veszprém 32–21-re kikapott a THW Kiel otthonában.


1. FÉLIDŐ 

1–5. perc: Magyar góllal kezdődött a találkozó, Nagy László lőtte át parádésan a német falat. A következő támadásból egyenlített a Kiel Ilics révén, Iváncsik Tamás szélről jövő lövését védte Omeyer, majd Toft Hansen gólja után már a hazaiaknál volt az előny. Nem sokáig, hiszen Császár Gábor találatával hamar egyenlített a Veszprém. Aron Pálmarsson Renato Sulicot kicselezve dobott a mieink hálójába. Vujin labdaszerzése után támadásban rontott a Kiel, a veszprémi roham végén Nagy László kísérletét védte a házigazdák kapusa. (3–2)

6–10. perc: Sigurdsson találata után már kettővel ment a Kiel, majd jött egy óriási Omeyer-bravúr, a rutinos kapus Iváncsik Tamás közeli próbálkozását védte lábbal. A nyolcadik perc elején Momir Ilics lőtt el Sulic mellett, majd Nagy László szépített. A minutum végén Marko Vujin korábbi csapatát keserítette, kilenc méterről hatalmas gólt ragasztott Alilovic kapujába. Omeyer újabb védése után Christian Sprenger volt eredményes a szélről, így négy góllal ellépett a címvédő. Iváncsik Tamás remekül helyezett lövését már nem védhette a Kiel kapusa, a túloldalon Pálmarsson talált be, majd Terzic is megdobta a maga gólját. (8–5) 

11–15. perc: A beálló Fazekas rögtön egy védéssel kezdett, Vujin kísérletét tolta ki a veszprémi kapus. Terzic újabb fontos gólt szerzett, ezzel feljöttek kettőre a vendégek. Sőt, egy eladott labda után jött a magyar kontra, Császár pedig védője mellett pattintott a Kiel hálójába. Nagy László háta mögött passzolt Onetóhoz, az MKB beállóját szabálytalanul vitték földre, így hetest kapott a magyar együttes, melyet Iváncsik Tamás váltott gólra, ezzel egyenlített a vendégcsapat. A 15. perc végén Ilics nagy gólt vágott a bal alsóba. (9–8) 

16–20. perc: Egy kimaradt veszprémi helyzetet követően (Oneto dobott kapufát) Sigurdsson büntetett a kontrából, így ismét kettővel ment a Kiel. Császár egy gyönyörű lövőcsellel elküldte emberét és gólt dobott, a túloldalon Oneto fogta meg keményen Hansent, ám maradt a labda a Kielnél. Sprenger Ilicshez játszott, akiről ismét lemaradtak a veszprémiek, a szerb játékos pedig a jobb felsőbe zúdította a labdát. A 20. perc közepén Nagy László lövését fogta Omeyer, majd egy gyors labdaszerzés után Chema Rodríguez harcolt ki hetest, amelyet Omeyer hárított. (11–9)

21–25. perc: Sigurdsson rálépett a vonalra, így érvénytelenítették a gólját, a túloldalon Sulic tüzelt fölé némi kieli segítséggel. A következő támadást már nem hibázta el az izlandi, Sigurdsson találata után ismét hárommal mentek a házigazdák. A 23. percben Nagy László lőtt, Omeyer pedig kitolta a jobb alsóba tartó lövést. A címvédő nem rontott, Vujin laposan vette be Fazekas Nándor kapuját. Pálmarsson ziccert hibázott, a vendégek góljára Nagy László válaszolt, a középkezdés után Sigurdsson lépett meg és dobott nagy gólt. (15–10) 

26–30. perc: A 27. percben Ugalde remekelt: előbb góljával közelebb hozta a Veszprémet, majd labdaszerzése után Chema Rodríguez volt eredményes, a gyorsan kapott két gól után időt kértek a házigazdák. Az időkérés után Toft Hansen talált be, majd Chema Rodríguez lövését blokkolták a hazaiak. Nagy László és Pálmarsson neve mellé is felkerült egy-egy védett kísérlet, majd Sprengert faultolta Chema Rodríguez, amiért hetest kapott a Kiel, a veszprémi játékos pedig kettő percet. Ilics sokáig kivárt a büntetőnél, Fazekas pedig védte azt. Emberhátrányban tudott gólt dobni a Veszprém a túloldalon, Gulyás Péter futott be középre és Omeyer „szemei közé” bombázott. Fórját következő támadásából kihasználta a címvédő, Vujin lövése a jobb felsőben kötött ki. (17–13)


2. FÉLIDŐ
31–35. perc: Kivédekezte az emberhátrányt a Veszprém a szünet után, Fazekas védett nagyot lábbal, majd Nagy László dobott nagy gólt. A házigazdák ellen ezután belemenést fújtak, majd egy labdaszerzés után Zeitz mehetett ziccerben, azonban a kapufát trafálta telibe. A Veszprém nem kapkodott, a kijátszott támadás végén Nagy megpattanó lövése utat talált Omeyer hálójába. A Kiel gólcsendjét Sigurdsson törte meg a bal szélről, az izlandi találatára Császár válaszolt. Nagy lövését hárította Omeyer, majd Fazekas sem akart lemaradni a védések számában, megfogta Sprenger ziccerét. Terzic mellé lőtt két blokkolt kísérlet után. (18–16) 

36–40. perc: Jícha passza után ismét az izlandi szélső, Sigurdsson volt eredményes, majd Narcisse labdaszerzése után ismét Sigurdsson talált be ziccerből, így megint négy volt közte. Zeitz remek testcsele után Toft Hansen kapott labdát beállóban és nem is hibázott, a túloldalon Omeyer védte Terzic kísérletét. Zeitz gólja után kialakult az eddigi legnagyobb különbség a meccsen, a hatgólos hátrány után Carlos Ortega időt kért. (22–16)

41–45. perc: Omeyer védése után lassan rendeződött vissza a Veszprém, amit kihasznált a Kiel, Niclas Ekberg volt eredményes. A túloldalon Dzsamali harcolt ki hetest, Császár próbálkozását lábbal védte az egész meccsen parádézó Omeyer. Oneto törte meg a magyar gólcsendet, majd óriásit esett és lesántikált a pályáról, Schuch Timuzsin állt be a helyére. A 13. perc hazai találattal kezdődött, Narcisse dobott a bal alsóba. Nagy László lövését a 48 százalékkal védő Omeyer fogta, Jícha kísérlete a kapufa segítségével csorgott a veszprémi hálóba. (25–17) 

46–50. perc: Ismét emberhátrányba került a Veszprém, Chema Rodríguez kapott két percet, a Kiel pedig hetest, melyet Ekberg váltott gólra. Gulyás emberhátrányból volt eredményes, Fazekas pedig lábbal védett egy ziccert nyolcgólos hátrányban. A 18. minutum elején Omeyer bemutatott egy újabb bravúrt, a házigazdák lábbal védekeztek Császár ellen, ám itt nem ítéltek két percet a bírók, Omeyer pedig újabb lövést fogott. A túloldalon Zeitz hajolt el és a rövid alsóba vágta a labdát. Az 50. percben már tíz gól volt  a különbség, Dzsamali eladott labdája után Sprenger volt eredményes. (28–18)

51–55. perc: Ugalde futott be a szélről, Omeyer eszén azonban nem tudott túljárni, a veszprémi gólcsend ekkor már több mint ötperces volt. Wiencek harcolt ki hetest, melyet Jícha váltott gólra. Jícha egy labdaszerzés után szépen pörgetett a veszprémi kapuba, a magyar csapat teljesen szétesett a végére, már 12 (!) gól volt a különbség. Terzic átlövésének ismét útját állta Omeyer, majd Iváncsik Gergő ziccerben elejtette a labdát, majd javította hibáját, Lalusak passzát váltotta gólra. (30–19) 

56–60. perc: A házigazdák kínai figurát akartak, ám Fazekas védte a lövést az akció végén, majd Sulic bombázott fölé. Laluska hetest és kétperces kiállítást harcolt ki, a meccsen először került emberfórba a Veszprém. Iváncsik Tamás bedobta a hetest, Omeyer ezúttal tehetetlen volt. Jíchával nem bírt a Veszprém, remek cundert tekert Fazekas hálójába. Klein még tovább mélyítette a különbséget, fél perccel a vége előtt egy Omeyer-védés után ziccerből volt eredményes. A végére még Sulic a keresztléc segítségével bevette a hazaiak kapuját, így kialakult a végeredmény. (32–21) 

Az MKB Veszprém tehát elvesztette százszázalékos mérlegét a Bajnokok Ligájában, a csoportelsőség azonban még meglehet a magyar bajnoknak.

FÉRFI KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 9. FORDULÓ
THW KIEL (német)–MKB VESZPRÉM 32–21


forrás: NSO.hu