TNA: Jeff Hardy félelmetes sikere

A 2013-as esztendő első TNA-es előfizetéses adásában, a Genesis-ben Jeff Hardy Austin Aries és Bobby Roode ellen védte meg a világbajnoki címét.


A 2013-as év első TNA-es előfizetéses adásán, a Genesisen hatalmas főmérkőzést rendeztek meg. A szervezet Nehézsúlyú világbajnoka, Jeff Hardy egy triple threat eliminációs találkozón tette kockára az övét. A címvédőnek Austin Aries és Bobby Roode voltak az ellenfelei. A ”Charismatic Enigma” a szokásoknak megfelelően fantasztikus dolgokat művelt a ringben, igaz ehhez kellett Aries és Roode pazar teljesítménye is. A három pankrátor sokáig harcolt egymással, majd Aries és Hardy közös erővel kiejtette Roode-ot, aki érthetően csalódott volt a találkozó után. 

A véghajrában Hardy és Aries küzdött egymással a bajnoki címért. Nos, a mérkőzést Hardy nyerte meg miután a Twist of Fate-et és a Swanton Bombot is végrehajtotta az ellenfelén. Érdekesség, hogy már megvan a világbajnok következő kihívója. A Genesisen Christopher Daniels Kazarian hathatós segítségével győzte le James Stormot, így a január 24-ei Impact Wrestling adásban megmérkőzhet majd Hardy-val.
A PPV adásban folytatódott a TNA és az Aces & Eights viszálya. A párharc első mérkőzésén a TNA Television bajnoka, Devon összecsapott Hulk Hogan ”pártfogoltjával” Joseph Parkkal. A mérkőzés végén Park ismét elvesztette az önkontrolját és bevitte a Black Hole Slamet. A furcsa pankrátor a győzelem kapujában volt már, de ismét elszúrta a dolgokat. A találkozót végül Devon nyerte meg, aki a harc után megtámadta a védtelen ellenfelét.

Sting visszavágott DOC-nak, pedig a találkozó közben az Aces & Eights tagjai megtámadták az ”Őrült Ikont”. Az összecsapás végén a csapat megakarta verni a győztest, akinek Bully Ray segített. Érdekesség, hogy Brooke Hogan és Ray a PPV adásban mindenkit meghívtak az esküvőjükre, amelyet a heti Impact Wrestling részben rendeznek majd meg. Mr. Anderson Samoa Joe-t verte meg, igaz ebben segített neki Mike Knox.

Chavo Guerrero és Hernandez párosa Matt Morgan és Joey Ryan ellen védte meg a csapatbajnoki címét. Christian York egy kemény mérkőzésen verte meg Kenny Kinget. A találkozó után Rob Van Dam két vállra fektette Yorkot, így megőrizte az X Division bajnoki övét. Velvet Sky lett a Knockout bajnok, Tara kötelező kihívója. Sky Gail Kimet, Mickie Jamest, Miss Tessmachert és ODB-t verte meg egy gauntlet mérkőzésen.


forrás: sport365.hu