Száz esztendő



Három százéves Rákosmentén élő asszonyt köszöntött Riz Levente polgármester, országgyűlési képviselő, dr. Rúzsa Ágnes jegyző és három körzetes képviselő - Petrőczy Dániel, Nagy Anikó és dr. Fenke Ferenc. Január 10-én Rákosmente városvezetése egy-egy szép csokor virágot, egy-egy marcipánnal bevont csoki tortát és Orbán Viktor miniszterelnök Emléklapját adta át az ünnepelteknek. 

A rákosmenti asszonyok december utolsó napjaiban töltötték be 100. életévüket. A Pesti úti Idősek Otthonában Szalontai Jánosné Mária néni, családja körében várta a köszöntőket. 

A Fodormenta utcában Bodor Józsefné Gizi nénit látogatta meg a népes delegáció, míg az Akácvirág utcában Molnár Lajosné Mária néni és családja fogadta a köszöntésre érkezőket. 

Mindhárom száz esztendős hölgy jó egészségnek örvend, bár a járás már nem megy nekik könnyen, segítségre szorulnak. A hosszú élet titkaként a folyamatos munkát, a családi szeretetet, a táplálkozást említették. A köszöntések érdekessége, hogy mind a három 100 esztendős asszony élete egy szakaszában varrónőként dolgozott. 
forrás: rakosmente.hu