Riz Levente: Nem engedjük!


Csütörtökön, 20.43 perckor tette közzé a Tizenhetedik Online a Hétfőtől radikálisan lecsökken a Medical Center térítésmentes ellátása a rákosmentiek részére című tudósítását. (Ide kattintva megtekinthető – a szerk.) 

A városvezető, országgyűlési képviselő írását itt közöljük.     

Nem engedjük!

Döbbenettel és felháborodással értesültem a tegnapi nap folyamán a Rákoskeresztúron működő Medical Center kerületieket érintő térítésmentes szolgáltatásainak leépítéséről.
A január 21-én életbe lépő döntésről sem a határozatot hozó ÁNTSZ, sem a szolgáltó cég nem tájékoztatta Rákosmente Önkormányzatát és polgármesterét. Nem történt előzetes konzultáció, nem kérték állásfoglalásunkat, a mai napig semmilyen hivatalos levél, e-mail, fax, telefon nem érkezett hozzánk.
Az ellátási területeket megváltoztató ÁNTSZ-határozat ésszerűtlen, botrányos, embertelen, ostoba döntés, amely minden helyismeretet nélkülöz, veszélyezteti a rákosmentiek egészségügyi ellátásának biztonságát.
Rákosmente Önkormányzata nevében megígérem, hogy minden lehetséges eszközzel fellépünk a kerületünkben élő 87 ezer ember számára hátrányos döntés ellen.
A jövő héten a városháza nevében aláírásgyűjtést indítunk, bíróságon támadjuk meg a határozatot, az illetékes kormányhivatalhoz és a szaktárcához fordulunk az ügy megnyugtató megoldása érdekében.

Budapest-Rákosmente, 2013. január 19.

Riz Levente
Rákosmente polgármestere