Nem lesz sem Török, sem Osztrák Nagydíj

A 2013-as versenynaptárba sem Törökország, sem Ausztria nem fér bele, ugyanakkor – mint ahogy arról már hírt adtunk - a Német Nagydíjat a Nürburgringen rendezik majd meg.



Bernie Ecclestone a Kronen Zeitungnak mondta el, hogy igyekeznek lehetővé tenni, hogy a Nürburgring versenyhelyszín legyen 2013-ban. Törökország és Ausztria is pályázott a következő szezonra, de Ecclestone ezen pályák beválasztását elképzelhetetlennek tartja.

„Túl kevés szálloda van” – jelentette ki Ecclestone, amikor terepszemlét tartott Spielbergben a korábbi  A1 Ringen. „Ez az egyetlen probléma. 

A pálya remek, az emberek mind barátságosak és öröm velük dolgozni. Sajnos túl kevés szállodai szoba van a régióban” – ismételte meg.


A korábbi A1 Ringet a Red Bull újította fel és keresztelte át az italgyár nevére. Ők még nem adták fel, hogy hosszú évek után ismét legyen Ausztriában verseny. „Eddig még nem kaptunk hivatalos versenynaptárat. Senki nem beszélt velünk. 
Sok mindent el tudok képzelni, azt is, hogy jövőre csak 19 verseny legyen, de mivel nem tudom ezt kommentálni, így nem is tenném” – mondta el Dr. Helmut Marko, a Red Bull csapat főtanácsadója.
Ecclestone még annyit tett hozzá az ügyhöz, hogy inkább 19 nagydíjjal indul a 20123-as idény, mint hogy Törökország legyen a huszadik helyszín.”
 forrás: formula.hu