Egervári: Egy kis csoport miatt az egész országot büntetik

Egervári Sándort, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát Gera Zoltán súlyos sérülésének híre után sokkolta, hogy a mieinknek a FIFA döntése értelmében zárt kapuk mögött kell lejátszania a Románia elleni vb-selejtezőt, és a szakember szerint igazságtalan, hogy egy kis csoport miatt az egész országot megbüntetik. 


„Egy napra egy rossz hír is elegendő, nemhogy két ennyire sokkoló – mondta Egervári Sándor a FIFA büntetéséről a Nemzeti Sportnak. – Sokáig csak keresi az ember a szavakat, s végezetül arra jut, hogy ez bizony nem jött jól, a zárt kapus mérkőzés kétségkívül csökkenti az esélyeinket. 

Aki volt már nézők nélküli bajnokin, tudja, milyen borzasztó, nyomasztó hangulata van – a válogatott mérkőzésre pedig hatványozottan igaz ez a megállapítás. 

Üres lelátók előtt játszani a Románia elleni vb-selejtezőt? El sem tudom képzelni, hogy a szurkolóink nélkül lépjünk pályára. És egyelőre nem is akarom, bízom benne, hogy van még lehetőség valamiféle jogorvoslatra."


A szakember mindenekelőtt azt fájlalja, hogy a csapat csakugyan sorsdöntő mérkőzésre veszítheti el lelkes támogatóit.

„Úgy érzem, súlyos döntés született, ráadásul ennyi idő után, s éppen egy ilyen fontos selejtező előtt. Hiába gondolkodom, nem emlékszem hasonlóan súlyos ítéletre. Belátom, az Izrael elleni találkozón csakugyan volt egy kis csoport, amely oda nem illő módon viselkedett. 

Ezért azonban büntetéssel sújtottak egy egész országot és azokat a lelkes szurkolókat, akik mindig szívvel-lélekkel buzdították a válogatottat, sőt sohasem volt rájuk panasz. Mint mondtam, bízom benne, hogy szurkolók előtt játszhatjuk a selejtezőt. 

Egyelőre bele sem akarok gondolni, hogyan és mire kellene felkészítenem lelkileg a csapatot, ha mégis üresen lelátók előtt kell szerepelnie."


forrás: NSO.hu

Siránkozás helyett, talán nem kellett volna lekötni az Izrael elleni(tök felesleges) meccset!-sportsox szerk