EBEL: Újabb fehérvári meccset bukott el a Volán

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) középszakaszának negyedik fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 hazai környezetben háromgólos vereséget szenvedett a Znojmótól úgy, hogy gólt sem tudott lőni. A play offban a Volán a második hazai mérkőzését bukta el.


1. harmad

Intenzív korcsolyázással kezdte a mérkőzést a Volán, amely beszorította a harmadába a védekezésre kényszerített Znojmót. Sikorcin Ladislav feltűnése, majd Sofron István kapásból elengedett bombája keltett nem kis zavart a vendégkapu előtt, de minden sor megtette a magáét. Derült égből villámcsapásként hatott, hogy mégis a vendégek jutottak vezetéshez a felvonás közepén. Adam Munro a kelleténél talán kicsit jobban kiment a kapuja elé, lövés helyett azonban egy önzetlen passz érkezett Ondrej Fialától, a túloldalon pedig Kim Strömberg háttal a kapunak, védője szorításában fonákkal a kapuba emelt. Munro csúszott, de már nem tudta zárni a szöget. Picit megfogta a fehérváriakat az, hogy hátrányba kerültek, a végjátékban aztán egy félpályás korongszerzést rögtön góllal zártak a vendégek. Három a kettes szituáció alakult ki, Marek Uram pedig a jobb oldalról szépen lőtte ki a hosszú felsőt (0–2).

 2. harmad

Továbbra is nyomott a Volán, és ha nem is billent fel a pálya, azért egyértelműen mezőnyfölényben játszottak a fehérváriak. A házigazdák a lövésekkel sem maradtak adósak, de fegyelmezett volt a znojmói védelem, amely mögött Filip Landsman ugyancsak megbízhatóan teljesített a kapuban. A felvonás közepe megint kritikus volt: kettő az egy ellen kontráztak a vendégek, David Bartos mértani passzát Juraj Roznik lőtte közelről a kapuba. Felrémlett a Ljubljana elleni, első play off–meccs rémképe: akkor a fehérváriak otthon hiába játszottak mezőnyfölényben, a szlovénok lelkes védekezése, remek helyzetkihasználása, mindez megspékelve egy extra 
kapusteljesítménnyel 3–2–es vendéggyőzelmet ért...
Időkéréssel próbálta rendezni a sorokat Jan Neliba, rögtön emberelőnybe kerülő csapata nagy lehetőséghez jutott a szépítéshez és a felzárkózáshoz, ám nem tudott élni a két perccel. Miként a harmadból hátralévő hét és féllel sem (0–3).

 3. harmad

Becsülettel gyűrte ellenfelét a Volán, de a fehérváriak inkább csak erőlködtek. Abból meg nem lett gól. Többször is tömegjelenteket láthattunk a Znojmo kapuja előtt, de a korongot csak nem sikerült betessékelniük a fehérváriaknak. A nézők idegeit pár véleményesen határozott znojmói szerelés borzolta, amelyek után elmaradt a kiállítás, ám a mérkőzés ezektől függetlenül sportszerű mederben zajlott. Passzok, cselek, lövések – egyik sem hiányzott a fehérváriak játékából, csak a gól. De az nagyon. Az idő a vendégeknek dolgozott, főként Frank Banham kétperces kiállítása alatt. A hajrában a Volán is fórhoz jutott, de azért kellett izgulnunk, hogy Uram ziccere után ne legyen négy az emberhátrányos Znojmo előnye. Nem lett, a két pontot viszont elvitték a vendégek, miközben a négypontos ausztriai túra után otthon jégre lépő házigazdáknak egy sem maradt. A szépítés úgy sem jött össze, hogy 1:38-cal a vége előtt a znojmói kiállítás fehérvári kapuslehozatallal párosult, hat a négy ellen is eredménytelen maradt a Volán (0–3).

 KÖZÉPSZAKASZ, 4. FORDULÓ,  ALSÓHÁZ 

SAPA FEHÉRVÁR AV 19–ORLI ZNOJMO (cseh) 0–3 (0–2, 0–1, 0–0)

forrás: NSO.hu