EBEL: Megtört az átok, nagy csatában nyert a Volán

Az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokság (EBEL) 43. fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 hazai pályán 4–3-ra legyőzte a Dornbirn legénységét, amivel megszakította négyes vereségsorozatát, és fontos pontokat szerzett a középszakaszbeli pozíciója szempontjából. 


1. HARMAD

Egyik csapat sem nyújtott olyan támadójátékot, hogy a kapusok igazán bemelegedjenek – a Volán még egy emberelőnyt is elpuskázott a csata elején. Nem sokkal az első periódus vége előtt a vorarlbergiek is fórba kerültek, és ők azonmód éltek is a lehetőséggel: Sille Tamás nagyjából fél perce ült a büntetőpadon, amikor Matthew Keith a hálóba lőtt (0–1). Ezzel véget is ért az első játékrész.

 2. HARMAD


A fehérváriak futottak az eredmény után, veszélyesebben támadtak, több helyzetük is akadt, mégis ők kapták a gólt: a harmad derekán David Printz növelte a vendégek előnyét (0–2).

Noha a Volán hamarjában elrontotta második emberelőnyét is, mielőtt ennek demoralizáló hatása érvényesülhetett volna, Hetényi Péter csökkentette a hátrányt (1–2). 

S újabb egy perc sem telt el, és Kovács Csaba – a sérüléséből visszatérő csapatkapitány, Tokaji Viktor és Vas Márton előkészítését követően – kiegyenlített! (2–2).

Remekül sikerült tehát a hazai harmadhajrá, igaz, ebben újabb gól nem született, a döntés az utolsó húsz percre maradt.

 3. HARMAD


Micsoda záró periódus! A játékrész derekán Sikorcin Ladislav – az este folyamán először – megszerezte a vezetést a Volánnak (3–2), csakhogy ezzel messze nem dőlt el semmi! Páros kiállítás következett, amelyből a vendégek profitáltak Michael Henrich révén (3–3).

Mindössze 21 másodperc telt azonban el, és Harlan Pratt jóvoltából ismét a magyar csapatnál volt az előny (4–3). 

 Bár ilyen pörgés közepette papírformának tűnt, hogy nem ez lesz a végeredmény, a fehérvári drukkerek nagy megkönnyebbülésére mégis ez lett.

A napokban még a keretét is valamelyest átalakító Sapa négy vereség után újra győzött, és megőrizte esélyét arra, hogy a nyolcadik helyen jusson be a középszakaszba – azaz ha az alsóházban folytatja is, legalább a három bónusz pontja meglegyen.

 43. FORDULÓ
 Sapa Fehérvár–Dornbirn 4–3 (0–1, 2–1, 2–1)

forrás: NSO.hu