CM Punk és The Rock összecsapott egymással


A Texas Államban található Houstonban rendezték meg a Raw 20. évfordulójának az adását, amelyben CM Punk és The Rock összeverekedett egymással.

A Raw első adását 1993. január 11-én rendezték meg, 2013. január 14-én pedig a műsor 20. évfordulóját ünnepelte a WWE. A 1025. részt a szervezet mindenható ura, Vince McMahon nyitotta meg. Az elnök mindenkit köszöntött a Raw 20. évfordulóján, majd elmondta, hogy pontosan miről is szól az adás. McMahon a szórakoztatást emelte ki, nem mellesleg közölte, hogy az adásokat 4 milliárd ember tekintette meg összesen. Vince feltette a kérdést, hogy miért? Nos, a válasz igen egyszerű volt. Ő egy géniusz! Az öndicséret után természetesen a rajongóknak is megköszönte azt, hogy velük tartanak.

McMahon bejelentette, hogy már eddig is történelmet írtak és most folytatni is fogják, méghozzá egy Dolph Ziggler – John Cena mérkőzéssel, amely egy acélketrec összecsapás lesz. Természetesen lesz egy The Rock koncert is. McMahon jó szórakozást kívánt mindenkinek, majd megjelent Big Show, aki a múlt heti SmackDown adásában elveszítette a Nehézsúlyú világbajnoki címet. Show elmondta, hogy a 20. évforduló ünneplése várhat, ugyanis megkell beszélniük azt, hogy mi történt vele a SmackDownon. McMahon közölte, hogy ő továbbra sem szereti azt, hogy ha megzavarják és megpróbálják megmondani neki azt, hogy mit csináljon. Ezen felül nem szereti, ha az olyan emberek, mint Show Vincenek hívják. 

McMahon közölte, hogy Show vékonyabbnak tűnik és most nem a súlyára célzott, hanem arra, hogy a díszes öv már nem tartozik hozzá. Az elnök mutatott egy videót a múlt heti SmackDown-ról, amelyben Alberto Del Rio elvette Show-tól a világbajnoki címet. Show kijelentette, hogy ő nem volt felkészülve arra a találkozóra és nem érti, hogy Booker T miért írta ki azt az összecsapást. A korábbi bajnok szerint T megpróbált hőst csinálni Del Rióból a Latin-Amerikai emberek előtt, majd kilyukadt arra, hogy a SmackDown igazgatója féltékeny rá. Show elmondta, hogy neki egy ”iron clad” szerződése van, nem mellesleg T-nél és a szurkolóknál is jobb.




McMahon megkérdezte a pankrátortól, hogy mit tegyen érte. Show közölte, hogy fossza meg Del Riót a világbajnoki címtől. Érkezett a mexikói pankrátor és hű segítője, Ricardo Rodriguez. Del Rio elmondta, hogy Show állandóan a magasságával jön, de most mégis olyan kicsinek tűnik. A világbajnok kiemelte, hogy Show nem is olyan régen elszórakozott Ricardóval, most pedig úgy viselkedik, mint egy síró kisbaba. Del Rio megkérdezte, hogy Show folytatja-e a nyafogást, vagy tesz is valamit, majd közölte, hogy a mostani adásban kockára teszi az övét Show ellen! Az óriás elutasította a bajnok ajánlatát. 

A pankrátor elmondta, hogy a pénteki mérkőzéshez hasonlóan a mai találkozóra sem tudna felkészülni. Del Rio megsértette Showt, aki közölte, hogy akkor fog harcolni a mexikói ellen, amikor azt ő akarja. Show szerint ez a címmérkőzés hatalmas presztízzsel bír, így nem Houstonban, hanem a Royal Rumble PPV adásban kell megrendezni. A ”Világ Legnagyobb Sportolója” kijelentette, hogy a PPV után nem CM Punk-ról és a Rockról, vagy a 30 emberes mérkőzés győzteséről fognak beszélni, hanem róla, ugyanis leüti Del Riót és visszaveszi a bajnoki címét. A mexikói pankrátor ”kövér s.ggfejnek” nevezte Showt. A szegmens végén Del Rio és Ricardo megalázta Showt, aki emiatt nagyon ideges lett.

A 2009. szeptember 7-ei Raw adásból láthattunk egy rövid bejátszást. Érdekesség, hogy Bob Barker volt a műsor házigazdája. Az Interkontinentális bajnok, Wade Barrett némi meglepetésre legyőzte a kilencszeres világbajnokot, Randy Ortont. Eve Torres összefutott a folyosón Booker T-vel és Teddy Longgal. T közölte, hogy Vickie Guerrero egyetértett vele abban, hogy a Díva bajnoki címmérkőzésnek komoly szabálya lesz. Amennyiben Eve kiszámoltatja, vagy diszkvalifikáltatja magát, akkor megfosztják az övtől. Ebben az esetben Kaitlyn lesz az új bajnok. A beszélgetés végén Eve bepróbálkozott Booker T-nél, de a GM kinevette őt, majd a díva felpofozta Longot.




A Team Hell No, azaz Daniel Bryan és Kane beszélgetett egymással az egyik öltözőben. A csapatbajnokok megegyeztek abban, hogy azt mondják Dr. Shelby-nek, amit ő hallani akar, így hamarabb befejezhetik a kezelést. Egy csoportos ölelkezés után a doktor megkérdezte Bryan-től, hogy mit szeret Kane-ben. A pankrátor elmondta, hogy a magasságát szereti, ezen felül feltudja gyújtani a dolgokat a kezével, nem mellesleg remekül táncol. Shelby Kanenek is feltette ezt a kérdést. Az ”Ördög Kedven Démona” elmondta, hogy Bryan nagyon jó a ringben, fantasztikus szakálla van és nem fél beismerni azt, hogy néha női ruhát visel. 

A doktor behívta a Rhodes Scholarst (Cody Rhodes, Damien Sandow). A csapat segíthet neki egy kísérletben. Sandow rögtön kijavította a doktort. A két tehetséges pankrátor megsértette Dr. Shelby-t, aki ráuszította a Rhodes Scholars-ra a csapatbajnokokat. Kane kijelentette, hogy ő ezt nevezi ”boldog helynek”, majd jött az igen skandálása. A korábban felvett jelenet bejátszása után Kane megküzdött Sandow-val. A találkozót Kane nyerte meg.

A Hall of Fame idei első beiktatottja, Mick Foley lett. A ”Hardcore legenda” meg is jelent az adásban. A WWE történelmének talán legjobb karaktereit eljátszó Foley megköszönte a fantasztikus fogadtatást, majd megjelent a Shield (Dean Ambrose, Seth Rollins, Roman Reigns). A legendának Ryback segített. A csapat felülkerekedett a pankrátoron, majd megjelent Randy Orton és Sheamus is. A harc végén Ryback bevitte a Shell Shockedot Ambrosenak. Az összecsapás után Josh Mathews faggatta Rybacket, aki a Shieldet akarja.




Az elmúlt 20 év legfurcsább karaktereit láthattuk egy rövid videóban. A Díva bajnoki címmérkőzéssel folytatódott az adás. A kemény összecsapást egy spearrel Kaitlyn nyerte meg, így ő lett az új bajnok. Az összecsapás után Eve Torres bejelentette, hogy elhagyja a WWE-t. Érdekesség, hogy Kaitlyn Houstonban született és mind a mai napig a texasi városban él. Brodus Clay egy háttérinterjújában megígérte, hogy megtanítja CM Punknak a nevét. 

A Raw 2007. március 12-ei adásából láthattunk egy rövid bejátszást. Ebben a részben írta alá Vince McMahon és Donald Trump a WrestleMania mérkőzésükről szóló szerződésüket. A viszály végén nem a két milliárdos üzletember, hanem Umaga (McMahon embere) és Bobby Lashley (Trump képviselője) mérkőzött meg egymással. A találkozó után Stone Cold Steve Austin (speciális bíró) és Trump leborotválta McMahon haját.

A WWE bajnok, CM Punk az Anaconda Vise-al feladásra kényszerítette Brodus Clay-t. Punk a találkozó után elmondta, hogy ő minden egyes héten kijön ide és azt csinálja, amihez a legjobban ért. A Rock is megjelenik majd és ő is ezt csinálja majd, legalábbis azt hiszi. Punk a tényekről kezdett el beszélni: feladásra kényszerített egy 181 kilós szörnyet, a WWE bajnoki címe a világ legértékesebb öve, hozzá tartozik, 421 napja birtokolja azt. A beszéde végén a bajnok kijelentette, hogy nem számít a közönség és a Rock véleménye, vagyis a ”Brahma Bull” nem fogja elhagyni a Royal Rumble-t a WWE bajnokaként, ugyanis ő a világ legjobbja és ez is tény!




A Raw adások legőrültebb jeleneteiből láthattunk egy rövid összefoglalót. A Rock 'n' Sock Connection pár perc erejéig újraegyesült. A Rock gratulált Mick Foley-nak a HOF jelöléshez, majd megjelent Vickie Guerrero, aki megkérte őket, hogy fogják be a szájukat. Az ”Emberek Bajnoka” kijelentette, hogy a megfelelő helyen visszavág majd Vickie-nek. A 3MB (Heath Slater, Jinder Mahal, Drew McIntyre) legyőzte Sheamust egy Over-the-Top-Rope Challenge mérkőzésen (a felső kötél felett kellett kidobni valamelyik pankrátort a ringből). Az összecsapás után a ”Kelta Harcos” bosszút állt a legyőzőin. Az öltőzőben John Cena megígérte, hogy legyőzi Dolph Zigglert.

A Miz TV-vel folytatódott az adás. A pankrátor némi segítséget adott a szurkolóknak. A korábbi WWE bajnok Ric Flairt utánozta. Egy rövid beharangozó után meg is jelent a 16-szoros világbajnok Flair, aki a WWE történelmének első kétszeres Hall of Fame tagja. A Miz elmondta, hogy Flair mindent véghez vitt ebben az adásban, nem mellesleg megalapította az Evolutiont (Triple H, Randy Orton, Batista). A házigazda Flair legemlékezetesebb Raw momentumára volt kíváncsi. A legenda a visszavonulásának a napját emelte ki. Flair a WrestleManián kikapott Shawn Michaels-től, majd egy nappal később a Raw adásában (2008. március 31.) elbúcsúztatták őt. 

Flair elmondta, hogy ne a múltról, hanem a jövőről beszéljenek. A véleménye szerint, amikor Ryback legyőzi a Shieldet, az egy mágikus pillanata lesz a Raw-nak. Egy remek Fair, The Miz mutatvány után a WWE legemlékezetesebb hangjait láthattuk és hallhattuk egy videóban. Flairt és a Mizt a US bajnok, Antonio Cesaro szakította félbe. A szegmens végén Flair megtámadta Cesarót, majd a Miz végrehajtotta a legenda feledhetetlen mozdulatát a Figure-Four Leglockot.




A Raw talán legemlékezetesebb momentumának (1998. január 19. Stone Cold és Mike Tyson párharca) az összefoglalója után Daniel Bryan legyőzte Cody Rhodesot. A Raw esküvőket foglalták össze, ezt a momentumot AJ Lee prezentálta. Természetesen ebbe a videóba AJ is bekerült. A rövid összefoglaló után a díva John Cenát hibáztatta azért, amiért elveszítette az állását. Dolph Ziggler is megjelent, aki közölte, hogy Cena ellen bebizonyítja, hogy ő egy remek pankrátor. Következett az acélketrec mérkőzés, amelyre visszatért a legendás kommentátor Jim Ross. 

Az adás legjobb összecsapását hihetetlenül élvezték a szurkolók, igaz ez nem meglepő, ugyanis a mérkőzés elképesztő fordulatokkal volt tele. A remek harc végén Big E Langston bemászott a ringbe és összeverekedett Cenával. Ziggler egy szerencsétlen mozdulattal leütötte a testőrét, majd Cena bevitte az AA-t és megnyerte a találkozót. A Raw főszegmensén a Rock kezdett el énekelgetni. A ”Emberek Bajnoka” magát, Paul Heymant és Vickie Guerrerót is leégette, nem mellesleg köszöntette a ZZ Top legendás énekesét, Dusty Hillt. A koncert végén a Rock kihívta a WWE bajnokát, CM Punkot. 

A ”Hangtalanok Hangja” meg is jelent. A Rock is a tényekről beszélt. Elmondta, hogy az elmúlt 421 napban senki sem tudta megállítani a bajnokot, majd ismét belekötött Heyman-be. A Rock kiemelte Punk múlt heti mondatát, miszerint szembenézni vele olyan, mint bokszolni egy Istennel. A ”Brahma Bull” kijelentette, hogy Punk nem egy Isten, de Isten a tanúja, hogy 13 nap múlva lefogja győzni őt. Punk odaadta az övet Heymannek, majd súgott neki valamit. Pár pillanattal később a Rock és Punk összecsapott egymással. Ezzel ért véget a Raw adása.
Forrás:http://sport365.hu