Kiderült a futónőről, hogy férfi és nemi erőszakkal vádolják

Egy indiai atlétanőről, Pinki Pramanikról szakértők által végérvényesen bebizonyosodott, hogy férfi. A sportolót ráadásul nemi erőszakkal vádolják. 


Pinki Pramanikot azzal vádolják, hogy megerőszakolta egy barátját, egy 32 éves nőt. Pramanik többszörös aranyérmes bajnok: 2006-ban az ázsiai játékokon aranyérmes lett a 4 x 400 méteres váltóval, 2006-ban szintén egy nemzetközi bajnokságon, Pattayában lett aranyérmes 400 méteren, 2006-ban a Dél-ázsiai játékokon is győzött ugyanebben az atlétikai számban, ráadásul akkor 800 méteren és 4 x 400 méteren is aranyat szerzett a futóbajnok.


2006-ban a Melbourne-i Nemzetközösségi Játékokon ezüstöt nyert kedvenc váltófutó számában. Országát, Indiát a női csapatban képviselte a versenyeken.

Az ügyészség hétfőn jelentette be: Pramanikot megvizsgálta egy orvoscsoport és minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy a nő férfi és képes nemi erőszakra. Ennek megfelelően le is tartóztatták az ellene korábban felhozott vádak alapján.

Pramanikot egy barátnője jelentette fel nyáron azzal, hogy házassági ígérettel a sportoló becsapta, kiforgatta vagyonából és meg is erőszakolta.

forrás: blikk.hu