V. Klicsko: ”Charr azt hiszi, hogy halott vagyok”

Szeptember 8-án Moszkvában védheti meg WBC (Bokszvilágtanács) nehézsúlyú világbajnoki címét, Vitalij Klicsko. Az ukrán ökölvívó ellenfele, Manuel Charr lesz. A világbajnok a hétfői sajtótájékoztatón megígérte, hogy kiüti ellenfele fogait.



Hétfőn Moszkvában jelentette be Vitalij Klicsko (44-2, 40 KO), hogy szeptember 8-án az orosz fővárosban próbálja megvédeni WBC (Bokszvilágtanács) nehézsúlyú világbajnoki címét. Az ukrán világbajnok ellenfele a tehetséges, Manuel Charr (21-0, 11 KO) lesz, aki korábban még nem bokszolt hasonló kaliberű ökölvívó ellen, így teljesen esélytelennek tartják. Az összecsapást az SC Olimpiyski Sports Arénában rendezik meg.

„Charr azt hiszi, hogy halott vagyok és szét tud tépni engem mint egy vad oroszlán, de az én nevem 'Dr. Vasököl' és ezt érezni fogja Charr is, mert kiütöm az összes fogát. Fogak nélkül fog visszasétálni a tigris ketrecéhez.” – mondta Klicsko a hétfői sajtótájékoztatón. Érdekesség, hogy a kihívó ismeretlen okok miatt nem vett részt a bejelentésen, igaz Klicsko boldogan pózolt a kihívó kartonból kivágott ”hasonmásával”.

Németországban a szokásoknak megfelelően az RTL, Oroszországban a Russia 2, míg Amerikában az HBO fogja közvetíteni a nehézsúlyú ütközetet, amely minden bizonnyal Vitalij Klicsko utolsó mérkőzése lesz, igaz ehhez az idősebbik Klicsko-testvérnek meg kell nyernie az október 28-ai főpolgármesteri választást Kijevben.

forrás: sport365.hu