Megérkezett a magyar csapatvezetőség, rekord a Heathrow-n

Hétfőn megérkezett Londonba, a jövő pénteken kezdődő olimpiára az első magyar hivatalos ötkarikás küldöttség Molnár Zoltán csapatvezetővel az élen.



Molnár Zoltán az MTI-nek a leszállást követően elmondta: a Heathrow repülőtéren minden gördülékenyen ment, a fogadás jól sikerült, a szervezők munkáját csaknem ezer önkéntes segíti a reptéren.

„Mindenki figyelmes, barátságos és gyorsan átjutottunk a Heathrow-n, a belvárosba utazás autóval azonban nem a legjobb. Így azt ajánlom minden szurkolónak, hogy a leszállás után tömegközlekedéssel menjen tovább. Nekünk az első utunk az olimpiai faluba vezet, hogy előkészítsük a magyar versenyzők érkezését” – mondta Molnár, akivel hétfőn Nagy Zsigmond csapatvezető-helyettes, valamint a MOB-irodáról Sipos Gertrúd és Báthori Zsófia tartott együtt.

A Heathrow bejelentette, hogy hétfőn összesen mintegy 237 ezer utast fogad, köszönhetően az olimpiai érkezőknek, ami rekord Európa legnagyobb légi kikötőjében. A régi csúcs 233 562 volt 2011 júliusából.

„Nagyszerű, ilyen csúcs közvetlen részese még nem voltam. Mi ma négy fővel járultunk hozzá a rekordhoz” – jegyezte meg nevetve Molnár Zoltán.

forrás: MTI