Farkasdi és Dombvári Európa-bajnok lett

Aranyérmet szerzett Farkasdi Ramóna és Dombvári Bence az U23 női, illetve férfi kajak egyesek között 1000 méteren a Portugáliában zajló ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon. A többi délutáni 1000 méteres döntőben további három ezüstérmet szereztek a magyarok – tudtuk meg a Magyar Kajak-kenu Szövetségtől.




Szoros versenyben szerzett Európa-bajnoki címet Dombvári Bence K–1 1000 méteren szlovén és svájci ellenfele előtt az U23-as mezőnyben.

C-1 1000 méteren nem szerepelt magyar versenyző a döntőben, viszont az U23-as kajakos nők mezőnyében Farkasdi Ramóna tönkreverte a mezőnyt: több mint 5 másodperccel győzött a német Hantl Verena előtt.

A délelőtti három ezüstérem után délután újabb három ezüstérmet szerzett a magyar válogatott: második lett C–2-ben a Vasbányai, Devecseri páros, a Hagymási, Horváth duó és a Szalay, Hajdu, Bodonyi, Varga alkotta kenunégyes is.

A férfi kajak párosok és négyesek között Magyarország negyedik helyet szerzett.

A szombaton megrendezett 1000 méteres A-döntők mérlege magyar szempontból: 2 arany- és 6 ezüstérem. Az 500 és a 200 méteres döntőket holnap rendezik meg a kontinensviadalon.

Hüttner Csaba utánpótlás-kapitány így értékelt: „Összességében elégedett vagyok, az ifi és az U23-as csapat is jól szerepelt ezer méteren, a nyolc érem önmagáért beszél. Ami kicsit bosszant, hogy folyamatosan hatalmas a jobbos oldalszél a pályán, ez nagyon befolyásolja a futamok végeredményét. Mivel a mi versenyzőink zömmel már az előfutamokból bekerültek a döntőkbe, így általában az ötös vagy a hatos pályát kaptuk. Ha csak a közepesnél kicsit jobb kvalitású versenyző került az egyes vagy a kettes pályára, akkor máris esélyesé vált, mert ott szinte szélcsend volt. Biztos vagyok benne, hogy a Vasbányai, Devecseri páros például simán nyert volna, ha nem a hatos pályán indul. Dombvári Bence és Farkasdi Ramóna előtt viszont le a kalappal, ők is középen versenyeztek, de így is nyerni tudtak."

forrás: NSO.hu