Eltérítették az olimpiai lánggal a magyar sportolót

Egy üzletember magyarországi fogvatartása miatt a kétszeres világbajnok kick-bokszolónknak máshol kellett futnia az olimpiai lánggal.



A The Guardian számolt be arról, hogy a 20 éves Veres Richárd, aki korábban kétszer megnyerte a világbajnokságot kategóriájában a kick-bokszolók között, váratlan akadállyal találta szembe magát, miközben a londoni olimpia lángjával futott.

Veresnek Corfe Castle-ben kellett volna futnia a fáklyával, de a faluban ezt nem engedték a helyiek. A település egyik lakója, Michael Turner ugyanis éppen hazánkban csücsült a börtönben (4 hónapig), büntetőeljárás folyik ellene. Az egyik marketinges cége 2005-ben tönkrement, és miután 134 ügyfelet, nagyjából 6 millió forinttal megkárosított, felelnie kell a tetteiért.

A falu lakói szerint Turnert borzalmas körülmények között tartották fogva, és a helyi elöljárók nehezményezték, hogy éppen egy magyar sportoló fut majd a faluban. A beszámolók szerint a lakosok hátat fordítottak volna az olimpiai lánggal futó magyar sportolónak, a helyi farmerek pedig traktorokkal akarták eltorlaszolni az útját. Mivel minderre figyelmeztették a szervezőbizottságot, Veres pénteken reggel eltért az útvonaltól.

Michael Turner egyébként otthon van, de még el kell jönnie Magyarországra. A láng útvonalát felügyelő szervezők ezzel együtt jelezték, szeretnék, ha Veres Richárd jól érezze magát a futás közben, így beiktatták számára a változtatást.

Hogy miért gondolják a falu lakói, hogy egy sportolón kell elégtételt venni az állítólagos sérelmekért, azt nem tudni.

A láng útvonalát egyébként ide kattintva lehet nyomon követni.

forrás: sport24.hu