de Villotát ismét megoperálták, súlyos, de stabil az állapota

A Marussia Forma-1-es csapatának péntek esti közleménye szerint végrehajtották a második operációt Maria de Villotán, az istálló kedden balesetet szenvedett tesztpilótáján.


Továbbra is a cambridge-i Addenbrooke Kórházban látják el a versenyzőnőt, aki kedden, a duxfordi repülőtéren elszenvedett balesete után került az intézménybe. A Marussia közleménye szerint a pénteki műtét már a pilóta kezelésének tervezett része volt, aminek az időpontja csak attól függött, hogy hogy javul az állapota.

A sebészek egy, a szerda reggelinél jóval rövidebb operációt hajtottak végre, amellyel Maria de Villota arcsérüléseit kezelték, ami után tovább javult a helyzet, de még mindig "súlyos, de stabil" állapotban van. A csapat szerint ugyanakkor bizakodásra ad okot a javulás.

A spanyol versenyzőnő kedden délelőtt, a vasárnapi Brit Nagydíjra készülő istálló tesztjén szenvedett balesetet a duxfordi repülőtéren. Egy felvezetőkör után akart visszatérni az ideiglenesen kialakított boxba, lassítás közben azonban hirtelen kitört az autója, és az egyik ott álló szállítókamion leengedett rámpájának ütközött. Az ütést nagyrészt a versenyző sisakja és feje fogta fel, emiatt súlyos arc- és koponyasérüléseket szenvedett, azt pedig már szerdán bejelentették, hogy a pilótanő jobb szemét nem tudták megmenteni az orvosok. Emiatt az is biztos, hogy versenyzői pályafutását nem folytathatja.

forrás: hatharom.hu