Bemutatkozó kiállítás a gyarmati galériában

A napokban nyílt meg a bemutatkozó kiállítása Ecsedi Zsolt szobrász növendéknek, és Kocsis Ferenc grafikusnak szokatlanul nagyszámú érdeklődő részvételével Fehérgyarmaton, a Városi Galériában.

Ecsedi Zsoltot a jelenlegi mestere, Makoldi Sándor szobrászművész mutatta be, Kocsis Ferencet egy osztálytársa szép és tartalmas írása kapcsán ismerhettük meg. Ezen túlmenően szót váltottam a két leendő művésszel is, akik szűkös anyagi körülményeik ellenére is eltökélten ragaszkodnak álmaik megvalósításához.

Ecsedi Zsolt: „A szobrászat nekem már életemmé, egyfajta lételemmé vált, ez a hobbim. A realista és a modern szobrászat is egyaránt foglalkoztat. Nagyon szeretem a szép tiszta formákat és a durván mintázott dolgokat is”.

Kocsis Ferenc: „Korábban a Bárdos Lajos Művészeti és az Általános Iskolában is volt lehetőségem a bemutatkozásra. Megköszönöm a felkészítő tanáraimnak azt az áldozatos munkát amivel ide juttattak, hogy megjelenhetek és bemutathatom rajzaimat szülővárosom polgárai előtt. Nagy nap ez az életemben, köszönöm szüleimnek és tanáraimnak egyaránt!”

Fehérgyarmat már eddig is sok helyi születésű képzőművészt adott az országnak. Úgy gondolom, megérett a város arra, hogy létrehozzon egy nagyobb lélegzetű művészetet támogató alapítványt. Mert ugyan jó dolog büszkélkedni fiataljainkkal, de anyagilag is segíteni illene őket, mert álmaik megvalósulása a város hírnevét is öregbítheti.
A kiállítás július 29–ig tekinthető meg.
E. Nagy István
forrás: szon.hu