Agykárosodást szenvedett a tesztpilóta!

A tegnap balesetet szenvedett Marussia tesztpilóta, Maria de Villota állapota továbbra is súlyos, és a legfrissebb jelentések szerint agykárosodást szenvedett a tegnapi balesetben.


Mint ismert, a Marussia női tesztpilótája tisztázatlan okok miatt a csapat tegnapi aerodinamikai tesztjén nekiütközött egy teherautónak. Az ütközés a lehető legszerencsétlenebbül következett be, hiszen a szemtanúk elmondása szerint először Villota feje csapódott neki a teherautónak. Bár tegnap este már olyan hírek láttak napvilágot, hogy a versenyzőnő állapota javul, és kommunikált a családjával, msot úgy tűnik, mégiscsak komolyabb a baj, mint azt gondolták.

A csapat ugyan továbbra sem adott ki hivatalos nyilatkozatot a sérülésről és annak mértékéről, de a spanyol AS nevű újság agykárosodásról, valamint koponya- és arccsonttörésről ír.
A baleset körülményei tisztázatlanok, de az biztos, hogy a pilóta körülbelül 15 percig ült eszméletlenül az autóban, és noha az orvosoknak sikerült stabilizálniuk a pilóta állapotát, délutánra rosszabbodott, így a pilótát azonnal megműtötték, és mesterséges kómába helyezték.
A csapat elöljárói a következő 48 órára ígértek hivatalos nyilatkozatot.


forrás: sport365.hu