A nyolcaddöntő után is élnek a vb-s remények

A magyar strandlabdarúgó-válogatott életben tartotta a világbajnoki szereplés reményét, miután a moszkvai európai kvalifikációs torna nyolcaddöntőjében 6–3-ra legyőzte a cseh nemzeti csapatot. A magyar válogatott bejutott a legjobb nyolc közé, amelyből négy jut ki a 2013-as tahiti világeseményre.



A magyar válogatott remekül kezdett a találkozón: az első harmadik második felében pillanatok alatt háromgólos előnyre tett szert, miután kihasználta a cseh kapus bizonytalankodásait. A csehek ugyan büntetőből szépítettek, de a mieink még az első szünet előtt visszaállították a háromgólos különbséget.

A második harmadban a meccs során először kisebb fölénybe került a cseh csapat, ismét szépített az ellenfél (majd egy labdát a kapu torkából sikerült kirúgni), az újabb magyar gól után viszont már nem maradt átütőerő a csehekben.

A legjobb nyolc közé jutó válogatottakat a folytatásban két négyes csoportra osztják, amelyben mindenki játszik mindenkivel, majd az első két helyezett nyer részvételt a vb-re. A mieink mellett biztosította már a helyét a nyolc között Hollandia és Fehéroroszország is. Az már biztos, hogy az elkövetkező három nap mindegyikén vár rá a magyar csapatra egy-egy mérkőzés.

STRANDLABDARÚGÁS, VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, MOSZKVA
NYOLCADDÖNTŐ

Csehország–Magyarország 3–6 (1–4, 1–1, 1–1)
Gólszerzők: Chalupa (11., 13.), Karda (26.) ill. Badalik (7.), Ughy (8.), Fekete V. (9.), Jaksa (12.), Besenyei (16.), Weisz (33.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK

Hollandia–Izrael 4–3
Fehéroroszország–Görögország 4–3

forrás: NSO.hu