A Ljubljana a Győr ellenfelei között, a C csoportba kerülhet az FTC

A legutóbb ezüstérmes Győri Audi ETO KC a szlovén Krim Ljubljana, illetve a horvát HC Podravka együttesével, valamint egy selejtezőből érkező gárdával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

A negyedik csatlakozó a 3. számú selejtezőcsoportból kerül ki, itt a román Cluj, az orosz Rosztov-Don, a szerb Zajecar és a török Muratpasa harcol majd a továbbjutásért - derült ki az európai szövetség (EHF) pénteki sorsolásán.

"Mindkét ellenfelünket, a Ljubljanát és a Podravkát is jól ismerjük. Biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzésekre kerül sor már az első csoportkörben is. Az, hogy mennyire számít jó csoportnak a B jelű kvartett, majd akkor dől el, ha megtudjuk, ki kvalifikálja magát a selejtezőből" - mondta a klub honlapján Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke, aki a helyszínen tekintette meg a sorsolást.
A sorozatban érdekelt másik magyar csapat, a Kupagyőztesek Európa Kupája legutóbbi két kiírását megnyerő FTC már kedden megkapta selejtezős ellenfelét, a szlovák Iuventa Michalovce együttesét. Pénteken az is kiderült, hogy amennyiben Elek Gábor csapata megnyeri a párharcot, a főtáblán a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgográd, illetve a svéd Sävehof lesznek az ellenfelei a C csoportban.
"A Győr csoportját ugye alapból nem kaphattuk, az A csoport pedig sokkal rosszabb lett volna. - idézte a handball.hu Elek Gábort. - A három lehetséges csoportból szakmailag a középsőt kaptuk, utazás szempontjából pedig a legrosszabbat. Összességében úgy gondolom, hogy a Iuventán magabiztosan tovább kell lépnünk. Ha be tudunk jutni - márpedig be kell jutnunk - a főtáblára, akkor jó esélyünk lehet a továbbjutásra, de nyilván a pillanatnyi forma, a sérülések számítani fognak. Nem rosszak a kilátásaink, de első bálozók vagyunk. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek."

A főtábla küzdelmei október 13-án kezdődnek. A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, ahol a nyolc együttest két négyes csoportba sorsolják. A csoportgyőztesek, illetve a második helyezettek jutnak az elődöntőbe.

A finálé első összecsapását május 4-én vagy 5-én, a visszavágót 11-én vagy 12-én rendezik.

A főtábla csoportjai:

A csoport:
Oltchim Valcea (román)
Randers (dán)
Hypo NÖ (osztrák)
a 2. selejtezőcsoport győztese
B csoport:
GYŐRI AUDI ETO KC
Krim Ljubljana (szlovén)
Podravka Vegeta (horvát)
a 3. selejtezőcsoport győztese
C csoport:
Larvik (norvég)
Dinamo Volgográd (orosz)
Sävehof (svéd)
a 4. selejtezőcsoport győztese
D csoport:
Buducnost (montenegrói)
Thüringer HC (német)
szabadkártyás mérkőzés győztese
az 1. selejtezőcsoport győztese