A ”Bérgyilkos” visszatérne a ringbe

Az elmúlt napokban robbant a bomba, hogy Ricky Hatton a visszatérését fontolgatja. A két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző ökölvívó állítólag szívesen megmérkőzne a WBA (Boksz Világszövetség) váltósúlyú világbajnokával, Paul Malignaggival.


Ricky Hatton elképzelhető, hogy visszatér a ringbe! A látványos stílusáról és a mérkőzések utáni elképesztő súlyfeleslegeiről (gúnyneve: Ricky Fatton) elhíresült ökölvívó állítólag egy Paul Malignaggi elleni visszavágó mérkőzés kedvéért újra edzésbe állna. A történethez hozzátartozik, hogy Malignaggi a két súlycsoportban (kisváltósúly, váltósúly) is világbajnoki címig jutó Hatton korábbi övét szerezte meg áprilisban és a brit ökölvívó visszaszeretné kaparintani a trónját.

Malignaggi április 29-én Ukrajnában verte meg a WBA (Boksz Világszövetség) akkori váltósúlyú világbajnokát, Vyacheslav Senchenkót. A ”Varázslatos ember” becenévre hallgató világbajnok kijelentette, hogy ő szívesen kockára tenné titulusát Hatton ellen, ugyanis szeretne visszavágni neki. Hatton 2008. november 22-én a 11. menetben állította meg Malignaggit, aki nem tudta megnehezíteni a ”Bérgyilkos” dolgát.

Hatton visszatérését megnehezítheti, hogy utolsó öt mérkőzéséből kettőt nagyon csúnyán elveszített. Floyd Mayweather Jr. a 10. menetben zárta le a mérkőzésüket, míg Manny Pacquiao két menet alatt tönkreverte őt. Érdekesség, hogy Hatton a filippínó szupersztár elleni vereség után elmondta, hogy Pacquiao biztosan használt ellene valamilyen teljesítményfokozó szert. Az ökölvívásnak minden bizonnyal jót tenne Hatton visszatérése.

forrás: sport365.hu