Napi hét és fél óra futball az m1-en

Az m1 csatornán napi hét és fél, míg az MR1-Kossuth Rádióban átlagosan két és fél órán át követhetik figyelemmel a szurkolók a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság legfontosabb eseményeit.


A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfői közleményéből kiderül, hogy a csoportmérkőzések első szakaszában 18 órakor kezdődik a nap első és 20.45 órakor a második mérkőzése. Húsz perccel a találkozók előtt és negyedórával utánuk a stúdióban Petrovics-Mérei Andrea, Somogyi Dia és Bobák Róbert olyan szakértőkkel elemzik az összecsapásokat, mint például Véber György, Mészöly Géza, Hrutka János, Kovács Kálmán, Esterházy Márton, Horváth Ferenc és Détári Lajos.

A pénteki lengyel-görög nyitómérkőzés előtt 17.05 órától várják a képernyők elé a futballbarátokat. A találkozókról a napi második mérkőzéseket követően rövidebb összefoglalóval, másnap késő délelőtt és kora délután pedig hosszabb ismétlésekkel számolnak be.

A csoportmérkőzések második szakaszában, június 16–19-ig a mérkőzések azonos időpontban, 20.45-kor kezdődnek, ezért – az MTVA és a Sport TV hosszú távú stratégiai együttműködésének köszönhetően – az egyik találkozót az m1, a másikat a Sport1 közvetíti. A Sport1 összesen öt mérkőzést közvetít élőben, amit az m1 a meccsek után azonnal megismétel, így minden találkozó látható lesz a közszolgálati csatornán.

A labdarúgó Európa-bajnokság közvetítéseit a stadionokon belül 32, azokon kívül további 5 kamerával végzik. Az m1 a stúdióból és a mérkőzésekről is Full HD-ben jelentkezik.

Az MTVA közleménye szerint az MR1-Kossuth Rádió is rengeteg műsorpercet szentel a kontinensviadalnak: a közszolgálati rádiócsatorna műsorai, a Sportvilág, a 180 perc, a Krónika adásai, valamint az Eb-Híradó naponta átlagosan két és fél órát foglalkozik a legrangosabb európai futballtornával. A helyszíni tudósítások és élő bejelentkezések mellett a két elődöntőt és a döntőt is élőben hallhatják a rádióhallgatók.
forrás: MTI / Sport SOX