Modern Táncsportok Világbajnoksága Veszprémben

Két hétvégén át versenyeznek hazai és külföldi táncosok és tánccsoportok Veszprém megyében; a versenysorozatban 12 ország csaknem kétezer versenyzője méri össze tudását több táncfajtában.


Barna Attila, a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének elnöke kedden sajtótájékoztatón elmondta, hogy a versenysorozat június 23-án, szombaton, Balatonfüreden, az Amatőr Művészi Táncok Világbajnokságával és a Nemzetközi Amatőr Táncfesztivállal veszi kezdetét. Idén először különválasztották a művészi- és a sport táncterületet, a művészi táncfajták versenyében 4 ország 600 versenyzője lép színpadra szombaton a füredi sportcsarnokban. Június 23-án délelőtt az utánpótlás korcsoport versenyez, míg a versenyző korcsoport délután és este kerül sorra.

A Modern Táncsport Világbajnokságon június 28. és július 1. között Veszprémben, a Március 15. úti Rendezvénycsarnokban a sport táncterületen 9 ország 1600 versenyzője méri össze tudását. A négynapos rendezvényen nemzetközileg elismert szakmai zsűri rangsorolja a produkciókat, közöttük balettmesterek, dzsessz- és társastáncmesterek, illetve szakedzők szerepelnek.

Barna Attila tájékoztatása szerint egy-egy napon több mint 300 produkciót láthat a színpadon a közönség, a versenyeken délelőtt a gyermekek, délután a junior és felnőtt kategóriában indulók mérettetnek meg. A sport táncterület versenysorozatában a többi között break, dance show, disco dance, disco freestyle, funky, hip-hop, és street dance táncfajtákat láthat a közönség.

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere elmondta: a megyeszékhely idén második alkalommal ad otthont a táncsportok világbajnokságának, de a városban nagy hagyománya van a tánccal kapcsolatos kulturális rendezvényeknek. Az idei rendezvényt is a Szépország Rendezvényiroda szervezi, a bajnokságon utánpótlás és versenyzői kategóriák szerepelnek. Közlése szerint a verseny sok látogatót vonz, a látványos bemutatókon a több száz kísérőn kívül a városlakók is szívesen részt vesznek.

A világbajnokságon Magyarországot közel 700 versenyző képviseli, a rendezvény július elsején gálaesttel zárul. A részletes program a www.szeporszag-fesztival.hu oldalon olvasható.

forrás: MTI