Miért csak Schumacher autója hibásodik meg?

A Mercedes AMG Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn szerint Michael Schumacher kiesései javarészt csak a csapatnak tudhatóak be.
Puszta szerencsétlenség, vagy más is van a háttérben?


A hétszeres világbajnok neve mellett továbbra is csak két pont szerepel. Michael Schumacher az első 7 futamon mindössze két alkalommal tudott célba érni, de akkor pontot is szerzett a Mercedesnek.

Egy rendkívül peches sorozat van Michael mögött, ami folytatódni látszik. Schumacher autója legutóbb Kanadában „szállt” el, pontosabban a technika… alatta…

A Mercedes W03-as DRS-e hibásodott meg, és miután a csapatnak versenykörülmények között nem sikerült orvosolnia a problémát, Schumi feladta a futamot.

A német Bild lap hanyagságról ír.

„A hanyagság nem a megfelelő kifejezés.” – pontosított az interjúban Ross Brawn csapatfőnök. „Mindkét autót ugyanazon standard folyamatok szerint tervezték és építették meg. A célunk az, hogy semmilyen megbízhatósági problémánk ne legyen, és jelen pillanatban ezt nem tudjuk teljesíteni, ami hatással van a bajnoki helyezésünkre és az esélyeinkre a versenyeken. Most ezen kérdés megoldása képezi a legnagyobb prioritásunkat.”

Schumacher vezetési stílusát gyakran kissé agresszívnak írják le, ami talán hatással lehet a meghibásodásokra.

„Ennek semmi köze ahhoz, amit Michael csinál. Ez a mi területünk.” – folytatta Brawn, akinek elmondása szerint a mérnökök keményen dolgoznak annak érdekében, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő a Mercedesnél.

A Bild feltette a kérdést, miszerint a technikai meghibásodások miért csak Michael autójában történnek meg, addig Nico Rosberg esetében nem beszélhetünk erről.

„Sajnos ez nem pontos – Nico autója szombat délelőtt meghibásodott Kanadában, ami miatt hátrányba kerültünk. Amikor határon dolgozol, és keményen nyomod, hogy elkapd az élen lévőket, mint, ahogy azt a mi csapatunk is teszi, akkor néha ezek a meghibásodások megtörténnek – ez része az autóversenyzésnek. De mint azt már korábban mondtam, a legfontosabb célunk az, hogy ezeknek a meghibásodásoknak a számát nullára csökkentsük.”

„Mindkét autónknál a legmagasabban képzett mérnökök, technikusok és szerelők dolgoznak.”

Vajon ezek a kiesések hatással lehetnek Schumacher szerződésének meghosszabbítására?

„A Michael-hez fűződő tapasztalatom azt mutatja, hogy a nehéz idők még inkább arra sarkallják, hogy még többet adjon a csapatnak azért, hogy az átvészelje ezeket az időket. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy egy tökéletes, teljes mértékben megbízható autót adjunk számára.”

forrás: sport kritika