A valenciai eredmény nem garantál semmit

Annak ellenére, hogy Michael Schumacher a múlt hétvégi Európa Nagydíjon megszerezte első dobogós helyezését 2010-es visszatérését követően, a hétszeres világbajnok szerint a 2012-es Formula-1-es világbajnokság annyira kiszámíthatatlan, hogy a valenciai eredmény nem garancia arra, hogy a Brit Nagydíjon is a legjobb háromba kerülhet majd.
„Számos ellentétes emlékem van erről a pályáról – jók, nem olyan jók, és néhány, melyek kicsit furcsák. Az, hogy idén hogyan alakulnak majd a dolgok, szerintem várjuk ki, és majd meglátjuk ” – nyilatkozta a német versenyző, aki eddig háromszor diadalmaskodott a Silverstone-ban.

„Idén már több versenyt láthattunk, ami másként alakult, mint ahogy azt a hétvégét megelőzően bárki is várta volna.”

„Természetesen, szeretnénk, ha a valenciai produkciónknak köszönhető lendülettel Silverstone-ban is sikerülne egy jó eredményt elérni, különösen azért, mert ez az egyik hazai versenyünk. Magától értetődő, hogy egy olyan teljesítményt szeretnénk produkálni a hétvégén, amire mindenki büszke lehet majd Brackley-ben és Brixworth-ben.”

Ross Brawnt, a Mercedes csapatfőnökét is feldobta Schumacher Európa Nagydíjon aratott sikere, annak tükrében, hogy a szezon korábbi szakaszában mennyi balszerencse hátráltatta a 43 éves német pilótát.

„A sikeres valenciai hétvégénk további lökést jelent a csapat számára, és a gyárakban keményen dolgozó embereknek, hogy tovább javítsanak a teljesítményünkön. Silverstone-ban egy újabb kiváló eredményt szeretnénk elérni” – árulta el Brawn.
forrás: motorsportal.hu