A németek hibátlanul léptek tovább

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjában Németország 2–1-re legyőzte Dániát, így továbbjutott a negyeddöntőbe, míg a dánok kiestek.


A B, vagy közkeletű nevén a halálcsoportban uralkodó kaotikus állapotokon a 6 ponttal álló németek tudtak volna a legkönnyebben úrrá lenni, hiszen már egy döntetlen esetén is csoportelsőként jutottak volna tovább, a portugálokhoz hasonlóan 3 pontos Dánia helyzete már jóval kacifántosabb volt, de erről majd az összefoglaló végén.

Joachim Löw csapata hírnevéhez méltóan azonnal nekiesett a dánoknak, és a 19. percben meg is szerezte a vezetést. Egy szélről belőtt labda üresen találta Lukas Podolskit, aki 100. válogatott meccsén betalált.

A németek nem sokáig ünnepelhettek, mert öt perc múlva már a túloldalon járták az örömtáncot. Egy dán szöglet után Nicklas Bendtner a hosszú oldalról középre fejelt, ahol Michael Krohn-Dehli szintén fejjel továbbított a kapuba.

A szünet után a csapatok ott folytatták, ahol az első félidő végén abbahagyták. Az első helyzet a dánoké volt, Jakob Poulsen lövése a kapufát is érintette. A hajráig eredménytelenül próbálkoztak a csapatok.

A 80. percben azonban egy lecsúszott Özil-passz megtalálta a fiatal Lars Bendert, aki német lévén magabiztosan lőtte be első válogatottbeli gólját, amivel visszavette a vezetést Németország.

Mivel pedig a hátralévő tíz percben már nem történt érdemleges, a németek 2-1-re legyőzték a dánokat és hibátlanul jutottak tovább, a következő ellenfelük a görögök lesznek. Dánia becsülettel küzdött, de a B csoport harmadikjaként kiesett, másodikként a Hollandiát két C. Ronaldo-találattal szintén 2-1-re legyőző Portugália lépett tovább.

Dánia-Németország 1-2 (1-1)
Gólszerző: Krohn-Dehli (24.), illetve Podolski (19.), Bender (80.)

forrás: sport24.hu