A címvédő méltatlan csoportgyőzelme

Gyenge mérkőzésen a horvátok 1-0-s legyőzésével a spanyolok bebiztosították elsőségüket a C csoportban.


A címvédő spanyolok és a horvátok 4-4 pontról indítottak, de ez nem volt életbiztosítás egyik csapatnak sem.

A jó gólaránnyal rendelkező címvédő spanyolok az első félidőben néha meg-megvillantak, de a szünetig nagyrészt a horvát antifociról szólt a dolog, amivel déli szomszédaink nagy veszélybe sodorták magukat, tekintve, hogy a másik meccsen Cassano előnyhöz juttatta az olaszokat.

A szünetre egy gyenge 0-0-val vonultak a csapatok, a félidőben az olaszok álltak csoportgyőzelemre, a folytatásban a spanyoloknak de főleg a horvátoknak össze kellett magukat kapniuk.

Ez azonban a fordulás után nem következett be, csak a horvát drukkerek tették magukat oda, kicsit tüzeltek a lelátón, hogy biztos legyen az újabb büntetés.

Egyórányi játék után jött a meccs else komoly helyzete, Modric ívelése után Rakitic öt méterről fejelt, de pont úgy, hogy Casillas könnyen mutathatott be egy bravúrt.

Tömeges csere után jött a „hajrá”, a cserékkel támadóbbá tett horvátok próbálkoztak, de kevés sikerrel, a spanyolok pedig címvédőhöz méltatlanul passzívak voltak.

Egészen addig, amíg a 88. percben Iniesta a leshatárról rajtolt, majd a teljesen üresen lévő Jesus Navashoz passzolt, aki belőtte a spanyolok győztes gólját, a szorgalmasan lest jelző horvát védők mögött.

C csoport, 3. forduló

Horvátország-Spanyolország 0-1 (0-0)
Gólszerző: Jesus Navas (88.)

forrás: sport24.hu