Veszélyes pénzkötegeket posztolni a Facebookon

Néhány órán belül betörők jelentek meg egy fiatal ausztrál lány otthonában, miután egy köteg pénz fotóját posztolta a Facebookon – számolt be a BBC.

Kellemetlen helyzetbe került egy fiatal ausztrál lány édesanyja, miután gyermeke egy köteg pénz fotóját posztolta a Facebookon – számolt be a BBC. A lány lakóhelyét – valószínűleg szintén a közösségi oldalnak köszönhetően – néhány órán belül felkutatták, betörtek hozzájuk, és pénzt követeltek.

A rendőrség beszámolója szerint a férfiak maszkban, késsel és ütővel felfegyverkezve hatoltak be a 17 éves lány édesanyjának otthonába, aki közölte: lánya már nem lakik otthon. Szerencsére így az ominózus fotó sem ott, hanem 120 kilométerrel arrébb készült, a teenager nagyszüleinek házában. A támadók végül egy kevés pénzzel és némi mozdítható értékkel távoztak, de senkinek sem esett bántódása.

A rendőrség azonban így is arra figyelmeztetett: senki se tegyen közzé fotókat értékes tárgyakról, vagy pénzről a közösségi oldalakon, mert az vonzza a betörőket.
forrás: hvg.hu