Olimpiai kvótát nyert a Hirling, Varga evezős duó

A Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár megnyerte a szerda délutáni döntőt Luzernben, az evezősök utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, ezzel kvótát szerzett a londoni játékokra. A normálsúlyú egypárban próbálkozó Galambos Péter nem járt sikerrel, csak hatodik lett a fináléban.


A nemzetközi szövetség honlapja szerint a korábban világ- és Európa-bajnokságot nyerő, hosszú szünet után tavaly ősz óta ismét együtt versenyző Hirling, Varga duó a zárónapon ugyanolyan magabiztosan versenyzett, mint az előfutamban, majd a középdöntőben, s a győzelemmel immár a harmadik olimpiájára készülhet. Sydneyben ötödik, Pekingben 14. lett a váci-bajai egység.
A párosnak az első két hely valamelyikén kellett végeznie a londoni indulási jog kiharcolásához, Galambosnak pedig az első négy között kellett volna zárnia, de neki ez nem jött össze.
A hazai evezősök közül korábban a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes harcolta ki – még a tavalyi bledi világbajnokságon – az olimpiai szereplést, így a brit fővárosban négyfős lesz a sportági csapat.


Forrás: MTI