Messi fizeti egy beteg kisfiú gyógykezelését

Miután Lionel Messi értesült róla, hogy egy tizenkét éves marokkói kisfiú ugyanabban a betegségben szenved, amiben korábban ő is, ráadásul futballista szeretne lenni, de családjának nincs pénze a kezelésre, úgy döntött: maga állja a gyermek kórházi számláit.

Egy tizenkét éves kisfiút ugyanazzal a betegséggel diagnosztizáltak, amitől korábban Lionel Messi is szenvedett.

A Barcelona argentin szupersztárja így igazán átérezheti, hogy mi megy keresztül a gyermek, ezért úgy döntött: ő fogja állni a kórházi kezelés költségeit.

A marokkói Waleed Kashash is ugyanabban a betegsében szenved, mint egykor Messi, ennek a neve növekedési hormon-elégtelenség (GHD). A kisfiú arról ábrándozott, hogy egyszer majd futballista lesz, és legyőzi a kórt, de az álmait összetörték a kezelésének költségei.
Mostanáig, ugyanis egy Soad al-Affani nevű nőtől értesült a kisfiú betegségéről a háromszoros aranylabdás Messi, aki kijelentette: fizetni fogja a Waleed kezeléséhez szükséges hormonkezelést, amelyet a gyermek 18 éves koráig 15 naponta kell beadni és minden egyes alkalommal körülbelül 208 euróba kerül.

Ezt követően Messi egy üzenetet küldött a marokkói kissrácnak, melyben arra kéri, legyen erős, és szeretetéről biztosítja. Még egy fotót is csinált magáról a Barcelona legnagyobb sztárja, melyen egy Waleedot ábrázoló pólóban látható.
A GHD egy rendkívül ritka rendellenesség, amely körülbelül minden 3800. szülésnél jelentkezik.

Forrás: sport24.hu