Veszprémben felmerült Mocsai Lajos távozásának a lehetősége

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém férficsapatának edzője, és a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya a Veszprém Televíziónak nyilatkozva elmondta, nem alaptalanok a pletykák, miszerint felmerült nyári távozásának lehetősége.

A kiváló szakember a Veszprém Televízió Sporthíradójában elmondta, felmerült, hogy az idény végén, öt év közös munka után távozik a Veszprém férfi kézilabdacsaptának vezetőedzői posztjáról.

"A klubunk kapott egy levelet a szövetségtől, amelyben jelzik, a külső körülmények - mint például a női kapitányi kérdésben kialakult helyzet - miatt a vezető klubok szeretnék, hogy független személy töltse be a kapitányi posztot - mondta a műsorban a kapitány. - Másrészről gondoljuk végig: a nyáron jöhetnek számban és minőségben is kiemelkedő képességű játékosok, jómagam pedig az egész időszakot az olimpia végéig a válogatottal fogom tölteni, így a felkészülésben sem tudok részt venni. Azaz a klub részéről is felvetődhet egy olyan igény, hogy korrekt megoldást találjunk a helyzetre. Balatonlelléről járok át Veszprémbe egy héten négy-öt napon, a klubnál töltöm az életemet, miközben este nyolc után érek haza. Egyszerűen eltűnt a baráti köröm, a feleségemen és a gyermekemen kívül nincs kapcsolatrendszerem, mert a Veszprémre koncentráltam az elmúlt öt évben.”

Mivel a szakvezetőnek 2013 nyaráig élő szerződése van az MKB-val, ezért - alapvetően - lehetnének problémák a kontraktus felbontásával, ám Mocsai elmondta, ennyi együtt töltött idő után ez nem jelenthet problémát. "Az esetleges távozás felvet számos jogi problémát, de szerintem ez rendezett lesz a mi esetünkben. Nem lesz vele probléma, hiszen egy hosszabb távú, későbbiekben folytatandó kapcsolat sincs kizárva közöttünk, és ezt azt hiszem, az illetékesekkel is így beszéltem meg.”

Forrás: NSO.hu