Technikai KO-val győzött Balzsay

A schwerini gálán a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoki övéért csapott össze az Universum két nagyközépsúlyú bunyósa, Balzsay Károly és Dimitri Sartison, és a címvédő magyar bunyós elsöprő támadása után a mérkőzésvezető az utolsó percben beszüntette a mérkőzést. 

Így Balzsay Károly maradt a WBA nagyközépsúlyú világbajnoka!

Szombat este a németországi Schwerinben technikai KO-val védte meg a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki övét Balzsay Károly, aki klubtársa, Dimitri Sartison ellen lépett ringbe.
Igazán neves ökölvívókkal vezették fel a szervezők Balzsay Károly mérkőzését. Szorítóba lépett többek között Juan Carlos Gómez, Ruszlan Csagajev és Jürgen Brähmer is. A klasszis öklözők nem finomkodtak ellenfeleikkel, hogy mi történt a ringben, azt IDE kattintva olvashatják el. Konyhai hasonlattal élve az előételek után jöhetett a főfogás, a Balzsay Károly vs. Dimitri Sartison ütközete, melynek tétje a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki öve volt.
Az első menetben még nem estek egymásnak a felek, helyette óvatos, tapogatózás folyt a ringben, mindkét harcos igyekezett felmérni a másik gyengéit. Balzsay egy hangyányival dinamikusabbnak tűnt a nagy ütésektől mentes felvonásban. Második nekifutásra már pontosabban célzott a címvédő, de kihívója is aktivizálta magát, ennek ellenére kevés értékelhető ütést láthatott a németországi publikum.

A harmadik menetben Sartison kezdeményezőbb lett, de Balzsay jobbegyenesekkel operálva visszaverte a támadásokat, majd a gongszó előtt két ütést mért ellenfele testére. A negyedik etapban a kihívó a közelharcot próbálta erőltetni, Balzsay azonban címvédőhöz méltó módon felmérte, hogy ez nem az ő világa. A magyar klasszis rendre kilépett ellenfele ütőtávjából, néha viszont ott maradt és ellentámadásokat indított.

Az ötödik menetben ismét Sartison kezdeményezett, de ütéseit rendre hárította a címvédő, aki folyamatosan visszatámadott, kombinációkat azonban nem tudott bevinni. A hatodik menetben egyik ökölvívó sem tudott a másik fölé kerekedni, bár a kihívó két jobbhorga is betalált, de a menet vége egyértelműen Balzsayé volt.
A hetedik etapban Balzsay stílust váltott, horgokkal próbálta meglepni ellenfelét, sikerült is neki, hiszen általában talált, egy-egy alkalommal viszont bevállalta az ellenfél stílusához jobban passzoló közelharcot. A nyolcadik felvonásban Sartison nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, Balzsay be is szedett egy ütést, erre bosszú gyanánt egy balegyenessel válaszolt.

A kilencedik menet első percét Balzsay nagyon megnyomta, ütései rendre találtak. A címvédő a végét is megnyomta, két szép ütést is bevitt ellenfelének. A tizedik felvonás középső harmadában Balzsay újra fölénybe került fáradó ellenfelével szemben, a vége viszont kiegyenlített küzdelmet hozott.
Az utolsó előtti menetben szemmel látható volt, hogy mindkét bokszoló utolsó erőtartalékait mozgósította. Balzsay valamivel frissebbnek tűnt. Nagy ütésváltásokat láthattunk, ezekből a magyar klasszis jött ki jobban. Az utolsó felvonás elején a címvédő padlóra küldte ellenfelét, akire rászámolt a mérkőzésvezető. A számolás után még nagyobb nyomást gyakorolt ellenfelére, aki ekkor már ellenállt. Az utolsó percben Balzsay újra lecsapott, a mérkőzésvezető pedig beszüntette a küzdelmet.  

A magyar klasszis technikai K.O.-val őrizte meg a világbajnoki övét!
forrás: sportklub