Pakson is vereséget szenvedett a Honvéd

A labdarúgó NB I 26. fordulójának nyitó mérkőzésén az MVM Paks 2–1-re legyőzte hazai pályán a Budapest Honvédot. Böde Dániel bombagólját követően a tolnaiak szereztek vezetést a 26. percben, ám a második félidő elején Horváth Adrián fejesgóljával egyenlítettek a kispestiek. A mindent eldöntő találat a csereként beálló Kiss Tamás nevéhez fűződik, aki Szabó János bal oldali beadása után bólintott remekül a kapuba.


Bár a tabellán a vendégek álltak előrébb, az utóbbi időben nincsenek túl jó formában, hiszen legutóbbi hat meccsükből hármat is elveszítettek. Mindezek ellenére nem feltartott kézzel érkeztek a tavalyi ezüstérmes otthonába, ez már az első percekben kiderült, hiszen mezőnyben egyenrangú ellenfelek csatáztak egymással. Sajnos azonban a félidő első felében csak elvétve forogtak veszélyben a kapuk, mindössze egy blokkolt Böde lövést lehetett feljegyezni az 5. percben.

Aztán a 25. percben felpörögtek az események: előbb Vayer 16 méteres lövése ment csak centikkel a kapu jobb alsó sarka mellé, majd egy perccel később Böde vezette fel a labdát, majd mivel komolyabban nem támadták, 26 méterről óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába (1–0).

A hátrányban lévő kispestiek ezt követően még inkább mozgósították erejüket, s mezőnyben már ők voltak fölényben, de a kapura továbbra sem jelentettek különösebb veszélyt. Mindössze Faggyas lövése okozott némi riadalmat közvetlenül a szünet előtt.

Ami nem ment az elsőben, az gyorsan összejött a második félidőben: a 49. percben Délczeg fordult le a védőjéről egy bedobás után a bal oldalon, s középre adása után a hosszú oldalon érkező Horváth Adrián négy méterről fejelt a léc alá (1–1).

Ezt követően kissé visszaesett a meccs irama, de a 69. percben újra vezetést szerzett a hazai csapat, miután Szabó János bal oldali beadását követően a csereként néhány perce beállt Kiss Tamás fejelt középről, nyolc méterről a kapu jobb oldalába (2–1).

A hátralévő időben ugyan támadtak a vendégek, egyenlíteniük azonban már nem sikerült, így a paksiak négy pontra felzárkózott a kispestiek mögé a tabellán, helyezésük azonban nem változott.


MVM Paks–Budapest Honvéd 2–1 (Böde 26., Kiss T. 69., ill. Horváth A. 49.)

Forrás: NSO.hu