Ma este Barcelona-Chelsea a TV2-n

A spanyol Barcelona ma 20.45-től a Camp Nouban fogadja az angol Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján.

A vendégek egy héttel ezelőtti győzelmüknek (1–0) köszönhetően minimális előnnyel várhatják a mérkőzést, ám a mindig udvarias, sportszerűen előzékeny Pep Guardiolának kétsége sincs afelől, hogy az övéi ott lesznek a müncheni fináléban.

„A játék olyan lesz, mint a Madrid ellen – utalt a barcelonai szakvezető a szombati el Clásicóra, amelyet otthon buktak el 2–1-re. – Türelmesnek és kiegyensúlyozottnak kell lennünk. Nem úgy készülünk, hogy túl sok helyzetünk lesz, tehát ami adódik, azokat kell minél hatékonyabban kihasználnunk. De így sincs kétségem afelől, hogy ott leszünk Münchenben. Beszéltünk a játékosokkal arról, hogy voltunk már rosszabb helyzetben is ennél. Az ilyen kihívások mindig optimizmust kölcsönöznek a csapatnak. A mostani sem kivétel.”

A tréner szólt arról is, hogy már egyiküket sem foglalkoztatja a Clásicón elszenvedett vereség.

„Ez a Bajnokok Ligája elődöntője, és kész. Már nem fontos, hogy mit játszottál tegnap vagy három nappal ezelőtt. Készüljünk fel arra, hogy sikerrel vívjuk meg az elődöntőt, és bejussunk a fináléba.”

A Chelsea-vel kapcsolatban szigorú, fegyelmezett védekezésre, valamint gyors és gólveszélyes kontrákra számít a katalán szakember, amilyen stílusban a londoniak az első meccsen, pályaválasztóként is játszottak.

Ami a Chelsea-t illeti, Dider Drogba elutazott Barcelonába, és angol sajtóhírek szerint várhatóan pályára is lép majd a találkozón. Azután vált kérdésessé a bevetése, hogy térdsérülés miatt kihagyta az Arsenal elleni szombati bajnokit (0–0).

A támadó azonban vasárnap már edzett, a jelek szerint vállalni tudja a mai játékot. Az elefántcsontparti futballista szereplése azért sem mellékes, mert az első meccset az ő gólja döntötte el.

A szintén sérüléssel bajlódó brazil David Luiz is a londoniakkal tartott Barcelonába, de ő valószínűleg nem tud pályára lépni ezúttal.

Roberto Di Matteo – Mindkét csapatnak 50 százalék esélyt adok a továbbjutásra. Előnyben vagyunk, de tudjunk, hogy kegyetlenül nehéz lesz. Meg kell próbálnunk mindenképpen gólt szerezni, hiszen az jelentősen megnövelné az esélyeinket. Elég nehéz lenne itt 0-0-ra játszani. A Barcelona biztosan fog helyzetet kialakítani, ezt a világ egyetlen csapata sem kerülheti el, nekünk ezeknek a lehetőségeknek a számát kell korlátoznunk. Kell egy kis szerencse, de meggyőződésem, hogy megvan bennünk a kellő képesség arra, hogy döntőbe jussunk.

Forrás: NSO.hu