Csillag születik 2012

Végre egy igazi profi. Puzsér ugyanis nem szimplán gyökér, hanem ebből él. A pali nem színészkedik, tényleg ilyen. Már ráfért a ráncfelvarrás a Csillag születik-re, ha már mindeképen muszáj. 

És úgy tűnik muszáj, pedig már unom  mint a Barátok közt-öt. A mai modern tehetségkutató legkevésbé a tehetségekről szól. Hogy a nézettségről szól, az nem feltétlenül szitokszó, mert ami nézett az még lehet minőségi. Miután már lemeze, videója/tv műsora akárkinek lehet már nem az a show, hogy „ki mit tud”.  Inkább az, hogy a zsűri hogyan oltja az önjelölt Fásy Zsülikéket. Mindemellett persze lesz majd egy énekes, aki az egészet megnyeri, és jó egy évet haknizhat VV Attilával, meg a többi celebgyáros termékkel. A Csillag születik negyedjére egy abszolút profin összerakott reality lett. Az arányokra amúgy nagyon ráérzett az RTL az utóbbi időben. Pontosan annyi  van mindenből amennyi kell (giccs, alpáriság, gyökérség, szentimentális érzelgés, műbalhé, stb.). Kevés dolgot bíztak a véletlenre, így többek között azt sem, hogy legyenek azért olyan produkciók is, amik továbbjutást érnek. A főszereplők akkor sem a produkciók, hanem a zsűri maga. Ma már nem lehet eladni tehetségkutatót egy álmosan bólogató Presser Gáborral, ami persze kizárja a szakmaiságot is. Már csak egy üres keret maradt, amit évről évre fel kell tölteni celebekkel. A szavatosság nem több, mint az újabb évad kezdete. Mert a fél tehetségek hakniturnéja egy idő után már a vidéki diszkókat sem töltik meg. 

Kell egy gyökér. Ezt már Simon Cowell óta tudjuk. Puzsér kifejezetten jó a szerepre, igaz némi szépséghibával. Róbertünk ugyan is komolyan veszi magát, és nem mérlegel. Nem a show érdekli, hanem az önmaga tévedhetetlenségébe vetett hit. Ezzel még lesz problémája az RTL-nek. A többi zsűri tag ellenben már teljesen átérzi a rá kiosztott szerepet. Tudják miért vannak ott, és nem küldetésként fogják fel a dolgot. Az idei Csillag születik roppant szórakoztató, könnyed időtöltésnek ígérkezik, de azt hogy tehetséget is találjon, kizártnak tartom. Sem a cél sem pedig a felhasznált módszerek nem alkalmasak erre. Ettől persze még lehet jó ugródeszka a Csillag születik, feltéve persze, hogy a szerencsés előadó fejben is kész a hirtelen jött népszerűségre. Az RTL kizárólag termékekben tud gondolkodni, és csak olyan előadó tud érvényesülni általa, aki maga is termékként kezeli a tehetségét. A művészet nem sokat ér ebben a kommersz világban. Aki TV realitik-kel akar karrier csinálni termékké válik, és kizárólag piaci igények kiszolgálásában gondolkodhat.
forrás: kritizona.hu