Bogdán bravúrjai pontot értek a Boltonnak

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 35. fordulójában Bogdán Ádám együttese, a Bolton hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Swansea-val. A magyar kapus végigvédte a találkozót.

Gyorsan hátrányba került az előző két mérkőzésén a Fulhamtől (0–3) és a Newcastle-től (0–2) is simán vereséget szenvedő Bolton, Scott Sinclair tekert a 6. percben balról, védhetetlenül a bal felső sarokba (0–1), de még az első negyedóra során egyenlítettek a hazaiak, Martin Petrov passza után Eagles vette be Vorm kapuját (1–1).

A 19. percben Sigurdsson lövésénél csak Steinsson nagyszerű blokkja akadályozta meg, hogy a vendégek újabb gólt szerezzenek, majd Petrov szabadrúgásánál mutatott be bravúrt Vorm fél óra játékot követően.

A félidőben még egy nagy Bogdán-védést jegyezhettünk fel Sigurdsson pontrúgását követően – majd a kipattanó után Caulkner ismétlése szállt fölé-mellé.

A szünet után továbbra is Sigurdsson jelentette a legnagyobb veszélyforrást, az 55. percben azonban Bogdán védett ismét, majd a 61. percben kevéssel a kapu mellé lőtt.

A 73. percben Graham próbálkozásánál kellett bravúrral védenie a magyar kapusnak, a kipattanó után pedig Sinclair ismétlését blokkoltál a védők, majd Graham lövése pedig lécről pattant fölé.

Az utolsó percekben a hazaiak is veszélyeztettek, de sem Wheater, sem Eagles újabb lehetősége nem hozott gól, ahogy N’Gog beadása után is tisztáztak a védők, így mindkét csapat egy pontot szerzett.

Kádár Tamás csapata, Newcastle United a magyar légiós nélkül játszva, hazai pályán magabiztosan, 3–0-ra legyőzte a Stoke Cityt. Papiss Demba Cissé újabb góljával beállította Mick Quinn Premier League-rekordját: az első tíz angol élvonalbeli bajnokin náluk senki sem szerzett több gólt – mindketten 11-szer köszöntek be.

Nem Cissé az egyetlen kiváló formában játszó Newcastle-játékos, Yohan Cabaye a legutóbbi három mérkőzésen hat szerzett gólból vette ki a részét – mostani duplája mellett négyszer előkészítőként remekelt.

Az Aston Villa és a Sunderland gól nélküli döntetlent játszott egymással, így a vendégeket irányító Martin O’Neill korábbi klubja elleni kilencedik mérkőzésén is veretlen maradt (4 győzelem, 5 döntetlen).

A kiesés elől menekülő Blackburn rendkívül fontos három pontot szerzett a Norwich ellen, a Fulham pedig egy gyors gólváltást követően az utolsó előtti percben szerzett Philippe Senderos-góllal fektette két vállra a Wigant.

A Newcastle 1994 szeptembere óta először nyert sorozatban öt mérkőzést legalább kétgólos különbséggel.

Aston Villa–Sunderland 0–0
Blackburn–Norwich 2–0 (Formica 41., Hoilett 49.)
Bolton–Swansea 1–1 (Eagles 14., ill. Sinclair 6.)
Fulham–Wigan 2–1 (Pogrebnjak 58., Senderos 89., ill. Boyce 57.)
Newcastle United–Stoke City 3–0 (Cabaye 14., 57., P. Cissé 18.)

Forrás: NSO.hu