Dabas - Kiemelten sikeresek a dabasi nyomozók

Tótk Zoltán (31)  a dabasi kapitányság elfogatóparancsot bocsájtottak ki.

Dabasi nyomozók: 1 hónap alatt 2 bűnbanda
Kiemelten sikeresnek mondható a dabasi nyomozók mérlege március hónapban. Két bűnbandát is sikeresen felszámoltak, akik közül az egyik Gyálon is előszeretettel portyázott.

A történet egy feljelentéssel kezdődött, még 2012. március 1-jén. Egy inárcsi lakos arról tájékoztatta a rendőröket, hogy ismeretlen személyek felfeszítették házának teraszajtaját, majd onnan műszaki cikkeket és ékszereket vittek el. Szerencsére egy közelben tartózkodó szemtanú fel tudta jegyezni a gyanúsítottak által használt gépjármű rendszámát, így a nyomozók be tudták azonosítani azt az elkövetői kört, akik idáig, összesen hat bűncselekményt ismertek el.

Ennek a bűnbandának három tagját fogták el és hallgatták ki a rendőrök, negyedik társuk Tótk Zoltán (31) szigetszentmiklósi lakos jelenleg szökésben van, ellene a dabasi kapitányság bocsájtottak ki elfogatóparancsot.


A házkutatások alkalmával számos, korábbi bűncselekmény származó tárgy is előkerült.

A másik bűnbanda egy gyáli családi ház kapuján át hatolt be az udvarra, majd az ingatlan bejárati ajtaját befeszítve, magába az épületbe. Ott éppen kutakodni kezdtek, amikor a szemfüles szomszéd a gyanúsnak ítélt idegen autó rendszámát feljegyezte, majd a betörőket elzavarta, akik így értékek nélkül menekültek el.

A kiérkező dabasi zsaruk azonnal értesítették a 18 kerületi kapitányságot, akiknek járőrei az Üllői úton sikeresen megállították az elkövetőket. A négy férfi közül kettő ellen több hatályos körözés is érvényben volt. Az autóból számos, bűncselekmények elkövetéséhez használt tárgy, illetve kesztyűk is előkerültek.











A gyanúsítottak elleni büntetőeljárást a Dabasi Rendőrkapitányság kezdte meg. Ha a vádak beigazolódnak, akkor H. Gusztáv és társai, H. Csaba, R. György és H. József jó ideig nem fognak a környéken garázdálkodni. A rendőrség annyit elárult, hogy nagy valószínűséggel további, a dabasi régióban elkövetett betöréses lopás is ennek a bandának a számlájára írható.
forrás: gyali-hirhatar.hu