Bizonytalan időre felfüggesztették

A Holcim Hungária Zrt. bizonytalan időre felfüggesztette a Dabasra tervezett cementelosztó építését.

A Holcim Hungária Zrt. bizonytalan időre felfüggesztette a Dabasra tervezett cementelosztó építését - erősítette meg Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója, a város alpolgármesterétől származó értesülést kedden.

Márta Irén elmondta, hogy az elhúzódó recesszió az indoka a beruházástól való elállásnak. A dabasi körzetben öt települést vizsgáltak, ezek közül háromban tart az engedélyezési eljárás. Legtovább Felsőlajos településen jutottak, ahol már elvi építési engedélyt kapott a Holcim.

Szandhofer János dabasi alpolgármester kiemelte: a döntés nagyon érzékenyen érinti Dabast, hiszen az új munkahelyek létesítése mellett évi 30-40 millió forint iparűzési adóbevételre számítottak, amit infrastruktúra fejlesztésre szerettek volna felhasználni.     A Holcim Zrt. a beruházás helyszíneként eredetileg  öt települést vizsgált, majd hármat választott ki, ezek egyike volt Dabas. A cég  2011. augusztus 22-én nyújtott be építési engedély kérelmet a dabasi cement elosztó és logisztikai központ létesítésére. A tervezett beruházás sok környezetvédelmi vitát, és demonstrációt váltott ki. A környező települések lakosai, és civil szervezetek vitatták a kiadott környezetvédelmi engedély eredetiségét is.
forrás: hvg.hu