Jean-Eric Vergne - szeretem Budapestet

Jean-Eric Vergne, a Toro Rosso újonc versenyzője nagyon szívesen tér vissza a Hungaroringre, mely az egyik kedvenc pályája.  

JEV a hazai sajtónak adott interjúban beszélt arról, hogy milyen érzés megérkezni a Forma-1-be, és arról, hogy mennyire más egy királykategóriás gép azoktól, melyeket az alsóbb kategóriában vezetett:
„Igen, realizáltam, hogy a Forma-1-ben vagyok. De ennek két szakasza is volt”- mondta JEV a L’ Equipenek.
„Az első az igazi felfedezésé, amikor megteszed az első lépést ebbe az új környezetbe, és amikor minden fantasztikus.”
„De hamarosan az összes ilyen aspektus eltűnik, hogy helyet adjon a munkának, és mindennek, amit csinálunk. És végül is, realizálod ezt vagy nem, az mindegy, már nem sokat változik utána.”
„A legfontosabb dolog, amit realizálnunk kell, az a hatalmas mennyiségű munka, melyre szükség van, és az, hogy milyen nehéz is lesz ez a munka.”
„Minden keményebb, és minden nagyobb is egyben. Ez a motorsport piramisának a teteje. Egy 40 fős csapatból érkezel meg egy 350 fősbe, mely hatalmas büdzsével rendelkezik ahhoz képest, mint amit előtte ismertél”- folytatta a francia.
„Egyben az autó is más. Sokkal összetettebb és technikásabb. Gyorsabban megy és keményebben lassít. Sokkal tovább tartanak benne a G-erők és sokkal több bennük az aerodinamika.”
„Egy olyan szériából jövünk, ahol 5 gomb volt a kormányon, most pedig 30 van. Mindent rendkívül nyomnak, és elég kemény alkalmazkodni.”
„Még a legtapasztaltabb versenyzőknek is mindig van mit tanulniuk. Folyamatosan felfedezzük a sebességet. De már most nagyon könnyedén érzem magam a csapatban és az autóban is”- fejtette ki Vergne.
„Ami még ennél is jobb, hogy már az első teszt is remekül ment.”
JEV már nagyon várja, hogy új pályákat fedezzen fel a Forma-1 révén, köztük a legendás japán helyszínt, Suzukát:
„Már nagyon sietnék Suzukába. Azok közül, melyeket ismerek, már visszamennék Spába is. Ez az egyik kedvenc pályám. Szintén szeretem Budapestet is. De valójában alig van olyan pálya, ahova ne mennék vissza. Amikor egy olyan autót vezetsz, mint ez, akkor mindegyiket szereted.”
forrás: f1-live.hu