M5: Korszerűsítik az elválasztó sávot az M5-ös autópályán



Az M5-ös autópálya 13-17 km szelvények közti szakaszán korszerűsítik az elválasztó sávot, valamint folytatódik a közvilágítás kiépítése. 

M5-ös autópályán a főváros határában mindkét irányban lezárták a belső sávot, mert a középső szalagkorlátot betonelválasztó elemekre cserélik ki. Röszke felé a 13-astól a 18-as km-ig, Budapest felé pedig a 18-astól a 15-ös km-ig a leálló és a külső sávon, és/vagy a gyűjtő-elosztó pályán lehet közlekedni.

- A Szeged felé vezető oldalon a négy sávos fővárosi szakaszon a belső sáv lezárásra került, a forgalom pedig egy sávon az M5-ös főpálya külső sávjában, valamint a gyűjtő-elosztó pályán végighaladva is eljut Szeged felé, illetve az M51-es autóútra.
- Az M51-es autóútról Budapest felé közlekedők sárga burkolati jellel kijelölve a leálló sávon folytathatják útjukat. A leálló sávra terelt külső sávból a bevásárlóközpontoknál lévő gyűjtő-elosztó pályán végig haladva szintén elérhető Budapest.
Az október végéig tartó időszakban a munkálatok miatt a későbbiekben az M5/M51 csomópont egyes ágainak lezárására is szükség lesz.
Az M51-es autóúton az M5-ös autópálya felé a 27-es km-től a végcsomópontig lezárták a külső sávot, mert felújítják a burkolatot illetve közvilágítást építenek ki. A munka miatt az M51-es autóútról az M5-ös autópályára csak Budapest felé tudnak áthajtani, Szeged felé nem. Kerülni a főváros felé a bevásárlóközpont csomópontján át lehet várhatóan szeptember 10-ig.
Kérjük az erre közlekedőket, hogy ne megszokásból vezessenek, figyeljék a kihelyezett ideiglenes jelzéseket!

forrás: http://utinform.hu/