Még várnak a statikai számítások eredményére a Margit hídi alagút esetében

Még bizonyos statikai számítások eredményére vár a budai fonódó villamos építéséhez kapcsolódóan a Margit hídi alagút állapotáról a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).


    A BKK a VS.hu pénteki cikkére reagálva, amely szerint leállt a budai fonódó villamos építése a HÉV-alagút állapota miatt, azt közölte szombaton az MTI-vel: "a kivitelezést nem állítottuk le, a kivitelező kötbérterhes határidői élnek".
 
 A szükséges tervezői nyilatkozatot nem kapták meg az elvárt formában, részlegesen ezt a tervező már megtette, és az eddigi eredmények pozitívak, azonban bizonyos statikai számítások eredményére még várnak - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.
  
Emlékeztettek, újabb vágányzár lesz a Margit híd és a Batthyány tér között, amely időszak alatt a Batthyány tér állomás középperonjára beépül az oszlopsor.
  
A VS.hu pénteken arról írt, hogy a Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszon leállították a budai fonódó villamoshálózat felszíni munkálatait a szentendrei HÉV alagútjának omlásveszélye miatt.
  
Információik szerint "a többszöri betondarabhullás után a kivitelező most a tervezői nyilatkozatra vár, amely azt igazolja, hogy az alagút födémszerkezete alkalmas a terhelés elviselésére. Addig nem folytatják az építkezést, amíg a nyilatkozatot meg nem kapják" - írták.